Μια πολύ ενδιαφέρουσα «συνάντηση» πρόκειται να λάβει χώρα στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από 21 Ιανουαρίου 2013.

Για πρώτη φορά θα συναντηθούν επί σκηνής η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Μηνάς Χατζησάββας ως πρωταγωνιστές της θεατρικής μεταφοράς του σπουδαίου διηγήματος του Ιρβιν Γιάλομ Ο Δήμιος του Έρωτα, σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη.

Η εβδομηντάχρονη Θέλμα (Ξένια Καλογεροπούλου), χορεύτρια στο παρελθόν, διακατέχεται από μια έντονη ερωτική εμμονή για τον προηγούμενο και κατά πολύ νεότερο ψυχοθεραπευτή της, τον Μάθιου, με τον οποίο πριν 8 χρόνια είχε συνάψει μια σύντομη ερωτική σχέση. Οι εικοσιεφτά μέρες που διήρκεσε η σχέση αυτή έχουν καρφωθεί στο μυαλό της και την καθιστούν ανήμπορη να συνεχίσει τη ζωή της. Ο καινούριος της ψυχοθεραπευτής, ο Ίρβιν (Μηνάς Χατζησάββας) θα προσπαθήσει κατά τη διάρκεια των συνεδριών τους να ξεριζώσει με κάθε θεραπευτικό μέσο που διαθέτει αυτή την εμμονή.

Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός θεάτρου και χοροθεάτρου, καθώς μια μπαλαρίνα (Έλενα Γεροδήμου) αναπαριστά χορογραφικά την ψυχή της Θέλμα, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Μάθιου (Χρήστος Παπαδόπουλος) είναι ταυτόχρονα και χορευτής και αλληλεπιδρά με την μπαλαρίνα, ενώ και οι 2 πρωταγωνιστές της ιστορίας μπαίνουν κι αυτοί σε μια κινησιολογική περιπέτεια μαζί τους. Το γήρας, ο έρωτας, η δύσκολη επικοινωνία προσεγγίζονται με λεπτό χιούμορ και ταχείς ρυθμούς, οι οποίοι εξυπηρετούν το στόχο της παράστασης να σπάσει τη σοβαροφάνεια που καραδοκεί όποτε θέτουμε μεγάλα ερωτήματα για τη ζωή.

Μετάφραση: Ευαγγελία Ανδριτσάνου
Θεατρική διασκευή–μουσική–σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Χρήστος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Βίντεο: Creatives Pro
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιφιγένεια Ντούμη
Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Έλενα Γεροδήμου, Χρήστος Παπαδόπουλος
Παραγωγή: Γιώργος Καρναβάς, Δημήτρης Παπαιωάννου, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος, Διονύσης Μπουγάς

Πληροφορίες:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Θέατρο
Πειραιώς 206, Ταύρος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Δευτέρα & Τρίτη 21.00

Διάρκεια παράστασης

75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος)
Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα:
Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
(εκτός Αιγάλεω, Ν. Ερυθραία & Αγ. Παρασκευή):
Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Τιμές εισιτηρίων

15 ευρώ κανονικό
12 ευρώ μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65