Με μια υπαρξιακή, προφητική σάτιρα που υπογράφει η Ευσταθία ανοίγει τις πύλες του ακόμη ένας νέος χώρος τέχνης στην Αθήνα, η «Ενδορφίνη», στο Μεταξουργείο.

Το πρώτο θεατρικό έργο της γνωστής τραγουδοποιού με τίτλο «Διάδρομος» είναι εκείνο που κάνει «ποδαρικό» από τις 12 Νοεμβρίου για τον πρώην χώρο του «El Bandoneon» ο οποίος πρόκειται να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, μουσικά σχήματα, χορευτικές συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα. Στο έργο της σχολιάζονται με σαρκασμό οι σημερινές κοινωνικές συνθήκες και αξίες όπως η ελευθερία της σκέψης, οι προσωπικές επιλογές, οι ανθρώπινες σχέσεις, η ευτυχία, η μοναξιά.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Μέσα σε ένα περιβάλλον μεταμοντέρνου φασισμού, μια γυναίκα (την υποδύεται η Μάνια Παπαδημητρίου η οποία και υπογράφει την σκηνοθεσία της παράστασης) τρέχει πάνω σε ένα διάδρομο γυμναστικής. Ιδρώνει, σκέφτεται και ζει σαν ένα χαμστεράκι που τρέχει μοιρολατρικά στον τροχό του. Το δυστοπικό industrial σκηνικό συμπληρώνει η μουσική της μοναδικής Λένας Πλάτωνος.

Η Ευσταθία έχοντας ήδη διαμορφώσει μια προσωπική γλώσσα, κυκλοφόρησε πέρσι, από τις εκδόσεις «Ιανός», το βιβλίο «Τέρμα για σήμερα ο μύθος», με τους στίχους της, πλαισιωμένους από φρέσκα ανατρεπτικά κείμενα.

«Διάδρομος»: Από 12 Νοεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9μμ