Την κωμική πλευρά που «γεννά» ο παραλογισμός του έρωτα, την αντίστροφη πορεία που ακολουθείται τελικά από τους «έξυπνους» οι οποίοι καταναλίσκονται σε εξυπνακίστικες ατάκες και σε επίδειξη ανωτερότητας χάνοντας τελικά τις εντυπώσεις, και των ανόητων, οι οποίοι καταφέρνουν να γίνουν συμπαθείς μέσα από την ένταση των διαλόγων και της συμπεριφοράς τους, καταδεικνύει το έργο του Βρετανού Νόελ Κάουαρντ, «Ιδιωτικές ζωές» που παρουσιάζει ο θεατρικός οργανισμός S.T.E.P στο θέατρο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης. Μετά από σειρά παραστάσεων στην Αθήνα η παράσταση μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.

Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Φιλιππίδη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Θάλεια Ματίκα, ο Τάσος Ιορδανίδης, ο Ορέστης Τζιόβας και η Νικολέτα Κοτσαηλίδου.

Σύμφωνα με το σενάριο, ο Έλιοτ (Τάσος Ιορδανίδης) και η Αμάντα (Θάλεια Ματίκα) χωρίζουν, παίρνουν διαζύγιο, παντρεύονται αντίστοιχα τη Σίμπιλ (Νικολέτα Κοτσαηλίδου) και το Βίκτορ (Ορέστης Τζιόβας) και φεύγουν για τον μήνα του μέλιτος. Θα ξανασυναντηθούν, όμως, αφού και τα δύο ζευγάρια διαλέγουν το ίδιο μέρος και το ίδιο ξενοδοχείο. Αυτό θα αποτελέσει μια καλή αφορμή για να αναθερμανθεί η σχέση τους μέσα από μια σειρά κωμικοτραγικών και επικίνδυνων επεισοδίων, που θα ξεδιπλώσουν επί σκηνής ένα ξέφρενο ερωτικό γαϊτανάκι.

Οι «Ιδιωτικές ζωές», που καθιέρωσε τον Νόελ Κάουαρντ ( 1899-1973) ως θεατρικό συγγραφέα, χαρακτηρίστηκε ως «απολαυστικά τολμηρό». Το κοινό ανταποκρίθηκε και έξω από τα ταμεία σχηματίζονταν ουρές. Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ότι στο πρώτο ανέβασμα του έργου, το ρόλο του Έλιοτ επωμίστηκε ο ίδιος ο Κάουαρντ, ενώ το ρόλο του Βίκτορ ο Λόρενς Ολίβιε. Το έργο γράφτηκε το 1930 και έκτοτε έτυχε πολλαπλών παραστάσεων στην Ευρώπη και την Αμερική, ενώ γυρίστηκε και σε ταινία.