Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει και τα λεφτά να έχουν τελειώσει προ πολλού, πάντα όμως υπάρχουν δυνατότητες για εκδηλώσεις «υψηλής ποιότητας, με ελάχιστα έξοδα».

Έτσι τουλάχιστον παρουσίασε τα φετινά «Μενάνδρεια» το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας», το κόστος των οποίων τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 80%.

Παρόλα αυτά, η αυλαία σηκώθηκε στις 27 Αυγούστου με την Αγγέλα Παπάζογλου της Άννας Βαγενά. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα πάντα. Μεταξύ άλλων, ένα μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Γούναρη, μια παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου, παραδοσιακούς χορούς, ένα αφιέρωμα στα μιούζικαλ με τη φωνή της Ελένης Βουδουράκη, μια βραδιά με μουσική και πιάνο, ένα «Ταξίδι στην παράδοση» από τους Κωσταντή Κουρμαδιά και Λώρα Σάνον, συναυλία με τον Κωστή Μαραβέγια, αλλά και τους C: Real , ένα θεατρικό δρώμενο με τον Τάκη Χρυσικάκο να διαβάζει Παπαδιαμάντη και τον Λουδοβίκο των Ανωγείων να τον συνοδεύει μουσικά, μια τιμητική βραδιά στον ελληνικό κινηματογράφο από τον Μάκη Δελαπόρτα .

Όσον αφορά το θέατρο, η Μαίρη Βιδάλη θα παρουσιάσει τη «Μονομαχία Γυναικών», η θεατρική ομάδα του Δήμου Κηφισιά το «Υπάρχει και Φιλότιμο», ενώ οι Γεράσιμος Γεννατάς και Αντώνης Λουδάρος πρωταγωνιστούν στην «Κατάρα της Ίρμα Βεμπ» και η θεατρική ομάδα του Δήμου Πεύκης ανεβάζει την «Φαύστα» του Μποστ.

Πολλές από τις εκδηλώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο.

Πηγή: tospirto.net