Ένα ολοκληρωμένο κύκλο επιμορφωτικών workshops διοργανώνει για πρώτη στην Ελλάδα η εταιρεία Granikal, με τίτλο «Building the Flavors», με στόχο τον εμπλουτισμό των γνώσεων των επαγγελματιών bartender. Πρόκειται για το χτίσιμο της πυραμίδας των γνώσεων του παγκόσμιου σύγχρονου bartending, που απαιτεί βαθιά γνώση, τεχνική και εμπειρία. Στα workshops, που ξεκινούν την Τετάρτη 7 Μαρτίου στην Αθήνα και θα διαρκέσουν έως το τέλος του μήνα, θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές της γνώσης που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος bartender, από τα βασικά στοιχεία της κάθε κατηγορίας μέχρι και τα πιο προχωρημένα. Κορυφαίοι επαγγελματίες του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πρόκειται να μοιραστούν τις γνώσεις, την εμπειρία και τις τεχνικές τους, αναλύοντας κάθε λεπτομέρεια, γύρω από την έννοια της γεύσης, τα βασικά της κάθε κατηγορίας (αποστάγματα, λικέρ, bitters κλπ.) και τέλος τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τάσεις που μόνο οι ειδικοί γνωρίζουν. Η Granikal ως η κορυφαία boutique εταιρεία εισαγωγής και διανομής premium brands αποσταγμάτων αλλά και μη αλκοολικών και άλλων προϊόντων στην Ελλάδα, ακολουθώντας πιστά την στρατηγική της εξωστρέφειας, δημιουργεί το concept της «Πυραμίδας της Γνώσης», το οποίο θα ενισχύεται στο μέλλον αλλά και θα «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα. Μέσα από το πλούσιο και premium πορτφόλιο των προϊόντων της, στοχεύει στον εμπλουτισμό των γνώσεων των επαγγελματιών του bar σε όλο το φάσμα της ελληνικής βιομηχανίας HO.RE.CA. Στην μεγάλη ενέργεια του «Building the Flavors», η Granikal θα διαθέσει ως άξονα των εκπαιδευτικών workshops τα premium προϊόντα της:  Italicus, Bathtub Gin, That Boutique-yGin, Drapo Vermouth, Tuve Bitter, Tequila Arrete, Montelobos Mezcal, Ancho Reyes, El Dorado, Beartender της Dira, Three Cents. Το «Building the Flavors» ξεκινά την Τετάρτη 7 Μαρτίου με το ειδικευμένο σεμινάριο για τη νέα παγκόσμια τάση των premium aperitifs, με βασικό ομιλητή τον Ιταλό Luca Misaglia, Global Brand Ambassador του λικέρ Italicus, τον Θάνο Κιμπούρα Ambassador του Italicus στην Ελλάδα και bar manager του 42 the Bar και την Ηρώ Καλομοίρη του bar «A for Athens» νικήτρια του πανελλήνιου διαγωνισμού Italicus Cocktail Challenge. Ο Luca Misaglia θα είναι καλεσμένος του bar «A for Athens για μια βραδιά την Τρίτη 6/3, όπου μαζί με την Ηρώ Καλομοίρη, θα δημιουργήσουν εξαιρετικά aperitifs ξεδιπλώνοντας την μαγεία της γεύσης του Italicus. GRANIKAL Την Δευτέρα 12 Μαρτίου, το Gin μπαίνει στο μικροσκόπιο, με τον Mal Spence European brand Ambassador της Maverick’s, να αναλύει την τέχνη της απόσταξης, του blending, αλλά και το μέλλον του αποστάγματος του Gin στην παγκόσμια αγορά. Την Τετάρτη 14 Μαρτίου ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος συν-ιδιοκτήτης του Odori Vermuteria, θα παρουσιάσει την κουλτούρα του Aperitivo, ενώ θα αναλύσει τις τελευταίες τάσεις γύρω από τα Fortified wines, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Την Τρίτη 20 Μαρτίου ο Νίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης συνιδιοκτήτες του The Clumsies θα παρουσιάσουν τις πολλές και διαφορετικές χρήσεις των φρούτων στο bar, αναλύοντας και εξηγώντας τεχνικές που αφορούν στους πουρέδες, τις γαρνιτούρες, το fermentation και το sustainability. Την Τετάρτη 21 Μαρτίου θα ξεδιπλωθεί όλη η μαγεία και η τέχνη της αγαύης, με πρωταγωνιστές την τεκίλα και το mezcal μέσα από την αυθεντική μεξικάνικη κουλτούρα. Το workshop θα παρουσιάσουν η ομάδα του Παριζιάνικου bar «LaCandelaria» (18ο καλύτερο bar στον κόσμο), μαζί με τους Θάνο Ιωάννου BrandAmbassador των MontelobosMezcal και AnchoReyes στην Ελλάδα και το Νίκο Σουρμάτη του TheClumsies. Την Τρίτη 27 Μαρτίου ο European brand Αmbassador του ΕlDorado, Jesus Bernard και η ελληνίδα Ambassador Λορέτα Τόσκα του “Theory Bar” θα αποκαλύψουν τα μυστικά της βιομηχανίας του Ρούμι μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι στο Demerara river. Την Τετάρτη 28 Μαρτίου ο Χρήστος Χουσέας θα μεταδώσει τις πολύτιμες γνώσεις του στο πάγο, ως το σημαντικότερο συστατικό σε ένα cocktail. Τα Workshops του «Building the Flavors» θα πραγματοποιηθούν στο Coyoacan Athens στο Θησείο και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες: www.granikal.gr