Το αγαπημένο στέκι στη στοά Πραξιτέλους, διανύει, ίσως, την πιο δημιουργική του περίοδο. Μετά από μία αισθητή ανακαίνιση του χώρου του –η cozy, αλλά ταυτόχρονα urban exotica ατμόσφαιρα παραμένει πρωταγωνίστρια– οι αλλαγές συνεχίστηκαν και με την έλευση του 2018. Αυτήν τη φορά η προσοχή δόθηκε στο φαγητό, καθώς εδώ και περίπου ένα μήνα ο κατάλογός του έχει εμπλουτιστεί με comfort προτάσεις για όλες τις ώρες της ημέρας, τις οποίες έχουν επιμεληθεί οι σεφ Ηλίας Μπαλάσκας και Παναγιώτης Βασιλάτος. Η άρτι αφιχθείσα κάρτα του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες και περιλαμβάνει επιλογές για πλούσιο πρωινό και χορταστικό brunch (σερβίρεται καθημερινά έως τις 18.00), ένα ελαφρύ lunch break μετά το γραφείο ή το shopping, καθώς και προτάσεις που συνοδεύουν ιδανικά το κρασί σας τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Στο Bartesera θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πλούσια γκάμα επιλογών για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον πιο απολαυστικό και δυναμικό τρόπο –σάντουιτς με μαριναρισμένο αβοκάντο και αρωματισμένη ρικότα σε ψωμί ζέας ή με καπνιστό σολομό και χειροποίητη γκουακαμόλε, πεϊνιρλί με σπιτική σάλτσα ντομάτας, κασέρι Μυτιλήνης και λαχανικά, τορτίγια με κοτόπουλο ταντούρι και τσάτνεϊ μάνγκο κ.ά. Μέχρι το απόγευμα μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες λιχουδιές με αυγά –τηγανητά με πατάτες home fries και πέστο βασιλικού, μπένεντικτ σε φρυγανισμένο ψωμί ζέας και καπνιστό ζαμπόν, French toast κ.ά.– καθώς και αφράτα pancakes με κρέμα, μαρμελάδα βατόμουρο και μπισκότο λεμονιού. Στις πιο light επιλογές οι ολόφρεσκες και δροσερές σαλάτες –εποχής με μαριναρισμένο φινόκιο, ρόδι και φέτα σουμάκ ή κινόα με φρέσκα μυρωδικά και μαριναρισμένο σολομό σε σόγια– αλλά και κυρίως πιάτα που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την υγιεινή διατροφή. Σολομός ψητός σε κραμπλ καβουριού-πατάτας και κρέμα αβοκάντο και ψαρονέφρι ψητό με μπρόκολο και σάλτσα blue cheese είναι δύο από τις προτάσεις που δεν πρέπει να χάσετε. Τέλος, οι λάτρεις του γλυκού θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε σπιτικά γλυκά που παρασκευάζονται στην κουζίνα του Bartesera. Από αυτά ξεχωρίσαμε το brownies με καραμέλα βουτύρου και καρύδια (προαιρετικά μπορείτε να συνδυάσετε και με παγωτό), καθώς και την πάβλοβα με φρούτα του δάσους και σιρόπι καραμέλας. Τα εξαιρετικά signature cocktails του Αλέξανδρου Δοντά παραμένουν στις αγαπημένες μας συνήθειες εδώ, όπως επίσης τα κρασιά της μικρής, πλην άκρως ενδιαφέρουσας, wine list, η οποία περιλαμβάνει προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα. Πληροφορίες Κολοκοτρώνη 25, Αθήνα Τηλ. 210 3229805 Fb page: Bartesera