Η περίπτωση του Bartist αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, καθώς αποδεικνύει περίτρανα πως για να κάνεις ένα καλό στέκι δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας. Με προδιαγραφές, λοιπόν, που αντιστοιχούν σε παρόμοια cafe – bars στην καρδιά της πόλης αλλά και φιλοσοφία που μας μεταφέρει σε μεγάλες ευρωπαϊκές μητροπόλεις, το σημείο αναφοράς, πλέον, των Αχαρνών κλείνει αισίως τα 4 χρόνια λειτουργίας του. Τέσσερα δημιουργικά χρόνια που δίδαξαν σε πολλούς πως η διαχρονικότητα κερδίζεται μέρα με τη μέρα, ενώ η καλή σχέση με το κοινό και οι ποιοτικές υπηρεσίες «δουλεύονται» ασταμάτητα. Έτσι, την Παρασκευή στις 5 Ιανουαρίου μας καλεί όλους να γιορτάσουμε μαζί του αυτή την επιτυχία στον κεντρικό πεζόδρομο των Αχαρνών, απολαμβάνοντας τις μουσικές των πέντε βασικών djs του, οι οποίοι θα ανέβουν στα decks, δίνοντας ο καθένας ξεχωριστά τον δικό του ρυθμό στη βραδιά. Όσο για τις αξίες που το ανέδειξαν στην κορυφή των προτιμήσεων των κατοίκων της περιοχής, κάνοντας ταυτόχρονα και το υπόλοιπο κοινό της πόλης να αναφέρεται σε αυτό με εγκωμιαστικά σχόλια; Η μεγάλη εξειδίκευση που παρουσιάζει στους δύο βασικούς «πυλώνες» της λειτουργίας του, τον καφέ και τα cocktails. Η πλήρως ενημερωμένη και αξιοζήλευτη κάβα του, λοιπόν, αποτελείται από 240 και πλέον επιλεγμένες ετικέτες από όλες τις κατηγορίες των spirits, η wine list παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ανανέωση, ενώ η cocktail list -σημείο αναφοράς του Bartist- συγκεντρώνει τις θετικότερες εντυπώσεις με signature προτάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Ανάμεσά τους ξεχωρίσαμε τα Royal Basil (στο συγκεκριμένο cocktail συνυπάρχουν αρμονικά η Ιαπωνική παράδοση, το Μεσογειακό ταμπεραμέντο και η Βρετανική υπεροψία) και Red Square (ο Δρόμος του τσαγιού συναντά τη Λονδρέζικη κληρονομιά των gin, ενώ το ποτήρι ξεχειλίζει από γεύσεις ώριμων κόκκινων φρούτων), τα οποία συμπεριλαμβάνονται και στις αγαπημένες επιλογές των θαμώνων του. Περνάμε στο κομμάτι του καφέ, όπου οι barista του Bartist σημειώνουν μεγάλη εξειδίκευση, καθώς είναι εκπαιδευμένοι από τον καθηγητή της SCAE Δημήτρη Τάρταρη (Speciality Coffee Association of Europe), ενώ η συνεργασία με την Taresso Artisan Coffee Roasters, τους δίνει την δυνατότητα να δημιουργούν ένα speciality blend (από μια μίξη καφέ από Βραζιλία, Κολομβία και Ελ Σαλβαδόρ), το οποίο ψήνεται αποκλειστικά για το Bartist. Αρώματα ξηρών καρπών, σοκολάτας και νότες καραμέλας βουτύρου αλλά και η διακριτική οξύτητα στα βασικά, γευστικά χαρακτηριστικά του. Τον συγκεκριμένο καφέ, μάλιστα, μπορείτε να τον προμηθευτείτε και για το σπίτι. Τέλος, κάθε δύο εβδομάδες περίπου βρίσκεται στην επιλογή σας και ένας διαφορετικός μονοποικιλιακός καφές ταξιδεύοντάς σας με τις νότες του ανά τον κόσμο και δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσετε ποικιλίες και χαρμάνια καφέ που διαφορετικά δεν θα δοκιμάζατε ποτέ. Στις προσθήκες του 2017 που αξίζουν αναφοράς οι γευστικές προτάσεις στην κάρτα του, στις οποίες διακρίνουμε πίτσα (δύο διαφορετικές επιλογές), muffins και γλυκές τάρτες. Tip: Στα δυνατά χαρτιά του τα πολυσυζητημένα events με guest djs που συγκεντρώνουν το μουσικό κοινό της πόλης στο χώρο του –από τα decks του έχουν περάσει μέχρι στιγμής ονόματα όπως Cayetano, Claudia Matola, Νίκος Δρογώσης, Νίκος Διαμαντόπουλος, Σπύρος Παγιατάκης, Μαρία Παπιδάκη, Kill Emil κ.α. Πληροφορίες
- Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά: 09.00-03.00
- Λ. Φιλαδελφείας 4, Αχαρνές
- Τηλ. 210 2402218
- bartist.gr
- Fb page: Bartist All Day
- Instagram: bartistcafe