Πρόκειται για ένα από τα δυναμικότερα σχήματα σύγχρονου χορού στις ΗΠΑ. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: 25 εκατομμύρια θεατές, 200 διαφορετικές παραστάσεις σε περισσότερες από 75 χώρες, έχουν παρακολουθήσει το ιστορικό Alvin Ailey American Dance Theatre.

Με εμφανίσεις σε φημισμένες σκηνές, όπως το Γκραν Παλέ του Παρισιού, την ‘Οπερα του Σίδνεϊ και το θέατρο Μαριίνσκι, το αμερικανικό χορευτικό συγκρότημα έρχεται στην Αθήνα στις 25, 26 και 27 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς.

Εμβληματικές χορογραφίες, όπως το περίφημο Revelations αλλά και τα Cry και Rock me in the bosom of Abraham, που έκαναν διάσημο τον ίδιο τον ‘Αλβιν Εϊλι, ενώ ταυτόχρονα ανήγαγαν το όνομα της ομάδας σε συνώνυμο του σύγχρονου αμερικάνικου χορού και της αφροαμερικανικής κουλτούρας, παρουσιάζονται τώρα από τη νεότερη γενιά της ομάδας, τα Alvin Ailey II.

Από την ίδρυσή τους το 1958 έως και σήμερα, η χορευτική ομάδα ταυτίστηκε με τις έννοιες της πρωτοπορίας, της καινοτομίας και της ανατρεπτικότητας. Τα Alvin Ailey πρότειναν μία νέα, καθαρή, δική τους, ιδιαίτερη κινησιολογική γλώσσα και κατέκτησαν την κορυφή της σύγχρονης παγκόσμιας χορευτικής σκηνής.

Στο βιογραφικό τους, έχουν πλήθος τιμητικών διακρίσεων και βραβείων, ανάμεσά τους και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών.