Κυπελάκια με ολόφρεσκο γιαούρτι και πληθώρα σε toppings που βάζουν σε πειρασμό, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για ένα θρεπτικό, υγιεινό, ελαφρύ και άκρως απολαυστικό break οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Η παρουσία των yogurt bars στην πόλη απέδειξε ότι δεν πρόκειται απλώς για μία περαστική μόδα, αλλά για μια αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων και των επισκεπτών της Αθήνας, που σε όλη την διάρκεια του χρόνου αναζητούν θρεπτικές, γευστικές διεξόδους μέσα στην ημέρα.

Fresko Yogurt Bar

unnamed Σερβίρει γιαούρτι, αλλά όχι όπως τα υπόλοιπα yogurt bars. Το Fresko Yogurt Bar στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ξεχωρίζει στην κατηγορία του για το ιδιαίτερο concept του, καθώς δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, ενώ σημείο αναφοράς του αποτελεί το παραδοσιακό, ελληνικό γιαούρτι. Εσείς επιλέγετε ανάμεσα σε αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο ή με λίγα λιπαρά και γαρνίρετε με σπιτικό γλυκό του κουταλιού ή βιολογικό μέλι από πεύκο, πορτοκάλι, έλατο ή θυμάρι. Στα συν και τα smoothies με βάση τους το φρέσκο γιαούρτι.

Πληροφορίες

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 3, Αθήνα, τηλ. 210 9233760, www.freskoyogurtbar.gr, fb page: Fresko Yogurt Bar

Yogolicious

1 Σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, το Yogolicious (λειτουργεί από το 2012) αρνείται τη λέξη τυποποιημένο και σας προσφέρει το πιο δροσερό και απολαυστικό ελαφρύ σνακ, με έμφαση κυρίως στην ποιότητα. Στο Yogolicious, λοιπόν, θα βρείτε έξι γεύσεις σε γιαουρτοπαγωτό, με τις τρεις να είναι βασικές –γιαούρτι, βανίλια, σοκολάτα, μπισκότο– και τις άλλες δύο να διαφοροποιούνται αναλόγως την εποχή και τις πρώτες ύλες. Για παράδειγμα τα Χριστούγεννα θα βρείτε γεύση κάστανο, την άνοιξη καραμέλα, το καλοκαίρι μάνγκο κ.α. Σημειώστε ότι το frozen yogurt παρασκευάζεται καθημερινά στους χώρους του Yogolicious με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, για να το απολαμβάνετε πάντα φρέσκο. Οι επιλογές σε toppings ξεπερνάνε τις 80, γι αυτό θα χρειαστεί να το επισκεφτείτε περισσότερες από μία φορά για να πραγματοποιήσετε διαφορετικούς, γευστικούς συνδυασμούς.

Πληροφορίες

Αδριανού 48, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3237394, www.yogolicious.gr, fb page: Yogolicious

Snoyo

3 Όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε απολαυστικές στάσεις δροσιάς για γευστικό frozen yogurt και χειροποίητο παγωτό στο κέντρο της Αθήνας η επιλογή μας είναι πάντα μία. Πού αλλού; Στο Snoyo, ακριβώς απέναντι από την έξοδο του μετρό στη στάση Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Μακρυγιάννη. Με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο γεύσεις (η φυσική γεύση παραμένει σταθερή ενώ η δεύτερη επιλογή εναλλάσσεται κάθε εβδομάδα) frozen yogurt με stevia –από φρέσκο γιαούρτι με 2% λιπαρά– και μεγάλη ποικιλία σε toppings –φρέσκα φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς, διάφορες σοκολάτες κ.α.– κάθε φορά που βρισκόμαστε στο Snoyo δεν ξέρουμε τι να πρωτοεπιλέξουμε!

Πληροφορίες

Μακρυγιάννη 3, Ακρόπολη, τηλ. 210 9237237, fb page: Snoyo