Πόσοι έλληνες τραγουδιστές θα μπορούσαν πραγματικά να καυχηθούν ότι μπορούν να ερμηνεύσουν το οτιδήποτε; Να αποδώσουν όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής χωρίς ποτέ να ξενίζουν στα αυτιά μας; Ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που έκανε τον Μανώλη Λιδάκη να ξεχωρίσει από τα πρώτα βήματα της καριέρας του.

Η εξαιρετική φωνή του, συνοδευόταν από τέτοια δύναμη και πάθος που έδινε στην κάθε του ερμηνεία μια απίστευτη αυθεντικότητα. Είναι η φωνή που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά μας, είτε ζωντανεύει, στα τραγούδια του, τον καημό του λαϊκού μας τραγουδιού, είτε τη φλόγα μιας σύγχρονης μπαλάντας είτε την λεβεντιά της παραδοσιακής μας μουσικής.

Αυτή ακριβώς είναι η κεντρική ιδέα του προγράμματος που θα παρουσιάσει φέτος ο Μανώλης Λιδάκης στη μουσική σκηνή Σφίγγα κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 1η Απρίλη και για λίγες μόνο παραστάσεις. Μια περιήγηση στα 20 χρόνια της μουσικής του καριέρας, σταχυολογώντας ανάμεσα στις πιο δυνατές στιγμές του ρεπερτορίου του, αυτές που του χάρισαν 5 χρυσούς δίσκους μέχρι τώρα.

Mαζί του η Αναστασία Ζακυνθινού.