Για όσους είχαν δει το «Squid Game» και, παραδόξως θέλησαν να νιώσουν αυτή την αδρεναλίνη που ένιωθαν οι παίκτες της σειράς, το ριάλιτι «Squid Game: The Challenge» του Netflix τους έδωσε αυτή την ευκαιρία. Μάλιστα, γυρίστηκε στην Αγγλία και από σήμερα θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα.
456 παίκτες μπαίνουν στον κόσμο του Squid Game, προσπαθώντας να κερδίσουν το έπαθλο των 4,56 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα πρώτα 5 επεισόδια του ριάλιτι, που βασίστηκε στη Νοτιοκορεάτικη σειρά «Squid Game», βγαίνουν σήμερα, (22/11) στο Netflix, ενώ αναμένονται τα επόμενα 5.
Στο τρέιλερ, που έχει ήδη βγει στη δημοσιότητα, αναφέρεται πως οι παίκτες θα πρέπει «να κάνουν εχθρούς και φίλους», προκειμένου να κερδίσουν τα 4,56 εκατ. δολάρια, ενώ το σκηνικό φαίνεται ολόιδιο με αυτό της σειράς. Παράλληλα, τα παιχνίδια που θα αναγκαστούν να παίξουν οι διαγωνιζόμενοι, είναι, επίσης, ίδια με εκείνα που έπαιζαν οι πρωταγωνιστές του «Squid Game», ωστόσο, όποιος χάνει, έχει διαφορετικό τέλος.
Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Έτσι, όσοι διαγωνιζόμενοι αποκλείστηκαν νωρίς από το ριάλιτι έχουν ήδη δώσει μια γεύση από όλα όσα βίωσαν στο Cardington Airfield, μια πρώην βάση της Βασιλικής Αεροπορίας, περίπου δύο ώρες μακριά από το Λονδίνο, όπου γυρίστηκε το «Squid Game: The Challenge».
Δείτε το τρέιλερ του «Squid Game: The Challenge»:
«Ήταν το πιο σκληρό, το πιο κακό πράγμα που έχω ζήσει ποτέ»
Το να μεταφέρει κανείς μια τόσο σκληρή σειρά σε ένα τηλεοπτικό ριάλιτι, δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Ωστόσο, το Netflix κατάφερε να το κάνει πράξη. Όμως, όσα δήλωσαν διαγωνιζόμενοι που αποχώρησαν από το παιχνίδι, για τις συνθήκες που βίωσαν εκεί, σίγουρα προκαλούν προβληματισμό.
«Ήταν το πιο σκληρό, το πιο κακό πράγμα που έχω ζήσει ποτέ», είχε πει στο «Rolling Stones» ένας από τους διαγωνιζόμενους που αποχώρησε. «Ήταν σαν μια ανθρώπινη ιπποδρομία και μας συμπεριφέρονταν σαν να είμαστε ζώα», ανέφερε.
Επιπλέον, ένας άλλος διαγωνιζόμενος που αποχώρησε ανέφερε στο ίδιο μέσο πως «όλο το μαρτύριο που βιώσαμε δεν οφειλόταν στο παιχνίδι ή την αυστηρότητα των κανόνων. Ήταν η ανικανότητα της παραγωγής. Θέλησαν να κάνουν κάτι πάνω από τις δυνατότητές τους».
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τα παιχνίδια είναι ίδια με αυτά που προβλήθηκαν και στη σειρά. Έτσι, όταν οι παίκτες αναγκάστηκαν να παίξουν το «Κόκκινο Φως, Πράσινο Φως», τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά.
Παίκτες που αποχώρησαν επιβεβαίωσαν πως κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού αναγκάστηκαν να παίξουν το παιχνίδι σε απάνθρωπες συνθήκες, περνώντας έως και εννέα ώρες σε ένα παγωμένο υπόστεγο αεροδρομίου, υπό παγετό, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν. Επιπλέον, γιατροί παρείχαν συνέχεια πρώτες βοήθειες στους συμμετέχοντες, που δεν μπορούσαν αντέξουν το υπερβολικό κρύο. Πληροφορίες ανέφεραν πως τουλάχιστον δέκα άτομα κατέρρευσαν.
«Είχαμε τρελαθεί. Ένα κορίτσι είχε καταρρεύσει και εμείς έπρεπε να στεκόμαστε σαν αγάλματα. Σε ποιον κόσμο αυτό είναι ανθρώπινο;» είπε ένας πρώην διαγωνιζόμενος και προσθέτει: «Προφανώς, θα πηδούσες και θα βοηθούσες — αυτή είναι η ανθρώπινη φύση μας, για τους περισσότερους από εμάς. Αλλά σίγουρα είναι ένα κοινωνικό πείραμα. Έπαιξαν με την ηθική μας και είναι άρρωστο».