Το Opel Adam R2 έχει προβληματίσει τον ανταγωνισμό την πρώτη χρονιά συμμετοχής του στα ευρωπαϊκά ράλι.

Σε 39 εκκινήσεις, οι πιλότοι του Adam R2 με 190 ίππους γιόρτασαν 28 νίκες κατηγορίας και 4 εθνικά πρωταθλήματα.

Το R2s της Opel Motorsport Team France έδωσε ηχηρό «παρών» στο Γαλλικό Πρωτάθλημα Ράλι το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο Yoann Bonato ξεπέρασε 42 αντιπάλους στον τελικό της σεζόν, το Rallye du Var στη Ν. Γαλλία, γιόρτασε την τέταρτη νίκη του για φέτος και κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία R2. Επιπλέον, η Charlotte Berton σημείωσε την πέμπτη της ατομική επιτυχία της σεζόν και κέρδισε το Γαλλικό Γυναικείο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο εργοστασιακός οδηγός της Opel Marijan Griebel κέρδισε σε έξι από τους οκτώ αγώνες του εθνικού πρωταθλήματος στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Ράλι και στο ADAC Masters και γιόρτασε τον τίτλο στην Division 5 πριν τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Επιπλέον, ο Griebel κέρδισε στην Κατηγορία R2 του ADAC Rallye Germany, έναν αγώνα που προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC).

Στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Ράλι κυριάρχησε ο Esteban Vallin της Red Opel Motorsport Team Spain. Οκτώ νίκες κατηγορίας του χάρισαν τον τίτλο του πρωταθλήματος R2. Επίσης ήρθε δεύτερος στην Κατηγορία 2 για FWD οχήματα και τερμάτισε στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.