Η Vοlkswagen ανακοίνωσε τη διάθεση του Polo 1.0 TSI, το οποίο υιοθετεί την τεχνολογία BlueMotion για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε κατανάλωση και εκπομπές ρύπων.

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου φιλοξενείται, όπως και στην περίπτωση του ανανεωμένου Audi A1, o 3κύλινδρος κινητήρας turbo των 1.000 κ.εκ. της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 95 ίππους εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα που φτάνει τα 190 χλμ./ώρα, σύμφωνα με τα όσα επίσημα ανακοινώνει η VW. Και όλα αυτά, με τη μέση κατανάλωση καυσίμου να ανέρχεται πλέον στα μόλις 4,1 λιτ./100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να μην ξεπερνούν τα 94 gr για κάθε χιλιόμετρο, τιμή μάλιστα που κατατάσσει τη συγκεκριμένη έκδοση στην κορυφαία για την κατηγορία ενεργειακή κλάση Α.

Οι πολύ καλές επιδόσεις του Polo 1.0 TSI BlueMotion στον τομέα της ενέργειας δεν προκύπτουν μόνο με δεδομένες τις «ικανότητες» του κινητήρα του, αλλά και με εκείνες που απορρέουν από την υιοθέτηση της ομώνυμης τεχνολογίας. Τι ακριβώς περιλαμβάνει η δέσμη μέτρων BlueMotion; Κατ’ αρχήν, βελτιώσεις στην αεροδυναμική και συγκεκριμένα στην περίπτωση του Polo αλλαγές στη μάσκα, σε συνδυασμό και μία διαφορετική διαμόρφωση στο δάπεδο του αμαξώματος.

Από εκεί και πέρα, για ακόμα μικρότερες αεροδυναμικές αντιστάσεις, η ανάρτηση είναι χαμηλότερη σε ύψος, ενώ σημαντική είναι η συμβολή και των νέων ελαστικών, που διαθέτουν μειωμένη αντίσταση κύλισης, με τα οποία είναι εφοδιασμένη η συγκεκριμένη έκδοση.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε τη διαφορετική κλιμάκωση των σχέσεων του κιβωτίου (βλ. πιο αραιή), το σύστημα start/stop και ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, καθώς και την ένδειξη αλλαγής σχέσεων στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Πηγή: 4troxoi.gr