Αρχίζοντας από του χρόνου με το R8 e-tron, η Audi σχεδιάζει να αποκτήσει μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων, η οποία θα ξεκινάει από το Α1 και θα φτάνει μέχρι το επερχόμενο κορυφαίο crossover της, το Q8.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στα σχέδια της Audi είναι να αποκτήσει μια ολόκληρη γκάμα ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων. Η αρχή θα γίνει του χρόνου, οπότε και η γερμανική εταιρεία θα λανσάρει το R8 e-tron, κάτι που μας έχει «τάξει» από το 2012. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην περιορισμένη αυτονομία των 215 χλμ. που είχε τότε το ηλεκτρικό μοντέλο της Audi. Του χρόνου, το νέο R8 e-tron θα κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας και θα έχει αυτονομία πάνω από 400 χλμ.

Επιπλέον, με βάση όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η γερμανική εταιρεία εξελίσσει ήδη ηλεκτρικά sedan και crossover υψηλών επιδόσεων, με τα τελευταία να αφορούν στις επόμενες γενιές των Q7 και Q8, δύο μεγάλα ηλεκτρικά SUV μοντέλα για το οποία σας έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Σε ό,τι αφορά στα sedan e-tron μοντέλα, προφανώς θα στηριχθούν σε κάποια (ή σε όλα) από τα Α3 sedan, A4, A6 και Α8, ενώ από το «ηλεκτρικό downsizing» της εταιρείας δε θα «γλιτώσει» ούτε το Α1, καθώς ήδη από πέρσι σας γράφαμε για την εξέλιξη του A1 e-tron.

Πηγή: autotriti.gr