Με βάση τα λεγόμενα εκπροσώπου της Mitsubishi στα ιαπωνικά μέσα, μαθαίνουμε ότι η εταιρεία για εμπορικούς λόγους θα «αποσύρει» στο τέλος της χρονιάς το Lancer Evolution X, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα ο αντικαταστάτης του.

Ειδικότερα, το ιαπωνικό, σπορ sedan μοντέλο -που η εμπορική του πορεία ξεκίνησε το 1992- έχει πουλήσει συνολικά 92.000 μονάδες στην Ιαπωνία και 154.000 παγκοσμίως σε όλες του τις εκδόσεις.

Μάλιστα, πρόσφατα ανακοινώθηκε μια special edition του εν λόγω μοντέλου περιορισμένης παραγωγής -για τη βρετανική αγορά- που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι και η τελευταία, πριν… πέσει η αυλαία του Lancer Evolution X.

Πρόκειται για το εικονιζόμενο επετειακό Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-440 MR με τα 440 άλογα που θα διατεθεί στη Βρετανία σε χρώμα λευκό (Frost White) και σε 40 μόλις κομμάτια αντί του ποσού των 60.000 ευρώ περίπου.

Όσον αφορά τη νέα γενιά του Mitsubishi Lancer Evo, αυτή παρόλο που το αρχικό σχέδιο ήταν να λανσαριστεί το 2016 ή 2017 μάλλον θα καθυστερήσει, πάντως το σίγουρο είναι ότι θα πατά σε καινούργια πλατφόρμα –όπως είχε ανακοινωθεί το Νοέμβριο- ενώ θα είναι υβριδική, παράγοντας συνδυαστικά περί τους 500 ίππους.

Πηγή: autotriti.gr