Με ένα νέο πρωτότυπο «αγωνιστικό» Civic θα έρθει στη Γενεύη η Honda, το Civic Type R concept, το οποίο αναμένεται να περάσει τη γραμμή παραγωγής το 2015.

Ειδικότερα, η Honda, πέρα από την επίσημη εικόνα, δεν έχει δημοσιοποιήσει προς το παρόν περαιτέρω στοιχεία για αυτό το νέο πρωτότυπο.

Έτσι λοιπόν από τη φωτογραφία, διακρίνουμε ένα δυναμικό και σπορτίφ μοντέλο, που θα είναι βασισμένο σχεδιαστικά στο αμάξωμα του Civic και θα φέρει έναν νέο διαχύτη στο πίσω τμήμα που ενσωματώνει δύο διπλές χρωμιομένες εξατμίσεις, ενώ θα διαθέτει μια μεγάλη πτέρυγα στο πίσω μέρος και μεγάλες μαύρες ζάντες αλουμινίου με φινιρίσματα χρωμίου.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, οι φήμες κάνουν λόγο για έναν νέο 2λιτρο VTEC 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα που θα αποδίδει από 280 ως 305 ίππους και θα μεταφέρει την κίνηση στον μπροστινό άξονα μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Στις κατασκοπευτικές εικόνες, τέλος, βλέπουμε το νέο Honda Civic Type R concept, το οποίο έκανε «δοκιμαστικές βόλτες», ενώ στόχος του είναι ένας καλός χρόνος στο διάσημο Ring.

Πηγή: autotriti.gr