Εκτός από τη νέα γενιά της Χ5, το πρωτότυπο eDrive και την X5 Μ50d, η BMW παρουσιάζει και τη θωρακισμένη X5, η οποία θα χρησιμοποιείται για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών της.

Η BMW X5 Security Plus βασίζεται στη νέα γενιά του πολυτελούς SUV, ενώ παρέχει προστασία επιπέδου VR6.

Προφανώς, το επίπεδο αυτό είναι πολύ υψηλό, μιας και το μεγάλο SUV «αποτρέπει» τρομοκρατικές επιθέσεις, απαγωγές και πολλές κακόβουλες πράξεις.

Πιο συγκεκριμένα, το μοντέλο αυτό προορίζεται για τη χώρα της Ρωσίας, της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, όπου απαιτείται η ασφαλής μετακίνηση σημαντικών προσώπων.

Εξωτερικά, το μοντέλο είναι ίδιο με τη νέα γενιά της X5, ωστόσο τα υλικά που έχει κατασκευαστεί είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Για τη θωρακισμένη καμπίνα χρησιμοποιήθηκε υψηλής ποιότητας χάλυβας, προσφέροντας ασφάλεια από επιθέσεις ακόμα και από οπλοπολυβόλο AK-47! Το γυαλί είναι ειδικής κατασκευής και μπορεί να αντικρούσει μέχρι και σφαίρα ή θραύσμα.

Ο κινητήρας του «παροπλισμένου» οχήματος θα είναι ο V8 -διπλά υπερτροφοδοτούμενος-, ο οποίος αποδίδει 450 ίππους και η κίνηση μεταφέρεται και στους 4 τροχούς (xDrive).

Σύμφωνα με την BMW, ο σκελετός της X5 έχει δεχτεί αρκετές τροποποιήσεις, καθώς επίσης το σύστημα πέδησης και τα ηλεκτρονικά, για να «αντεπεξέλθει» στο αυξημένο βάρος τους θωρακισμένου μοντέλου.

Τέλος, έχει σχεδιαστεί ακόμα μία Χ5 Security version, που προσφέρει προστασία επιπέδου VR4 για… λιγότερο επικίνδυνες περιπτώσεις.

Πηγή: autotriti.gr