Τίποτα δεν συλλαμβάνει καλύτερα το πνεύμα της δεκαετίας του ’60 από το ημερολόγιο της ιταλικής κατασκευαστικής Lambretta.

Τα σκουτεράκια του κλασικού κατασκευαστή σκόπευαν να περάσουν στο κοινό ως σύμβολα μιας εποχής παρά ως απλά μέσα μεταφοράς, και το ημερολόγιο του 1969 τα αποδεικνύει περίτρανα!

Με τον παλμό των 60s, τα μοντέλα ποζάρουν πάνω στις μηχανές με τα μπικίνι τους, με τη σεξουαλική επανάσταση να παρέχει το κατάλληλο πλαίσιο για τη γυναικεία χειραφέτηση.

Η Lambretta και ο βασικός ιταλός ανταγωνιστής της, η Vespa, κατασκεύαζαν μηχανάκια εύκολα στη χρήση και προσιτά, που θα τα υιοθετήσουν οι επόμενες γενιές ως βασικό μέσο μετακίνησης.

Τα ιταλικά σκούτερ έγιναν διάσημα και σύντομα θα συνοδεύουν κάθε νεαρό δανδή της Ευρώπης στις περιπέτειές του.

Παρά τη δημοτικότητά τους ωστόσο στη δεκαετία του ’60, τα σκούτερ της Lambretta δεν έμελλε να ζήσουν πολύ: το 1972, η κρατική εταιρία της Ινδίας Scooters India Ltd θα αγοράσει τη Lambretta και θα μεταφέρει τις δραστηριότητές της στην Ινδία…

Τα πρώτα scooters από τη Lambretta κυκλοφόρησαν το 1947, έναν μόλις χρόνο μετά τα πρώτα μηχανάκια της Vespa.

Το ημερολόγιο «παντρεύει» μάλιστα το λογότυπο της Lambretta με τη λέξη «Innocenti», μια αναφορά στον Ferdenando Innocenti, τον ιδιοκτήτη της Lambretta…