Μια από τις πιο εντυπωσιακές και σπορ παρουσίες στην έκθεση του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, είναι το δημιούργημα της Bugatti που φέρει την ονομασία «Veyron Grand Sport Vitesse Rafale».

Πρόκειται για μια ειδική έκδοση της κάμπριο Veyron και του ισχυρότερου roadster στον κόσμο.

Το όνομα «Rafale» προέρχεται από τον ιδιαίτερο γκρίζο χρωματισμό του που ονομάζεται «Gris Rafale» και συμπληρώνεται με μπλε τόνους γύρω από την οροφή, τους αεραγωγούς καθώς και ορισμένα σημεία στο πίσω μέρος.

Ανάλογη απόχρωση εμφανίζεται και στο εσωτερικό με αντίστροφο στυλ: οι περισσότερες επιφάνειες είναι μπλε, ενώ η αντίθεση γίνεται με μπλε ραψίματα.

Φοράει τον ίδιο κινητήρα με τη γνωστή Grand Sport Vitesse, διατηρώντας τα γνωστά μεν, «αστρονομικά» δε, νούμερα: 1.500 ίππους και 1.500 Nm ροπής! Φυσικά οι επιδόσεις παραμένουν αναλλοίωτες με τα πρώτα 100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 2,6 δευτ και τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 410 χλμ/ώρα.

Διαφοροποιήσεις, ωστόσο παρατηρούνται, σε ό,τι αφορά την τιμή, αφού η Rafale είναι κατά 200.000 ευρώ ακριβότερη από το βασικό μοντέλο. Έτσι η τελική τιμή αγγίζει το αστρονομικό νούμερο των 1,9 εκατ. ευρώ!