Δεν προλάβαμε να συνηθίσουμε το νέο Mini Coupe, τα επίσημα αποκαλυπτήρια του οποίου θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και στο Διαδίκτυο άρχισαν να κυκλοφορούν διάφορες εκδόσεις του, όπως το αγωνιστικό Mini John Cooper Works Coupe Endurance.

Στον αγώνα των 24 ωρών του Nurburgring, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το νέο Mini John Cooper Works Coupe Endurance. Ένα όμορφο μοντέλο, το οποίο, κρίνοντας πάντα από τις φωτογραφίες, έχει πάρει τα … δυναμωτικά του έτσι ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Έτσι, το νέο αεροδυναμικό «πακέτο» που εξέλιξε η John Cooper Works ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σπόιλερ για το εμπρός μέρος, ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή καθώς επίσης και διάχυτη. Στόχος του νέου αεροδυναμικού πακέτου είναι δίχως άλλο να βελτιώσει την οδηγική εικόνα του αυτοκινήτου στις αγωνιστικές πίστες.

Από μόνο του βέβαια το αεροδυναμικό πακέτο δεν θα αρκούσε. Γι’ αυτό τον λόγο οι μηχανικοί της John Cooper Works προχώρησαν σε σειρά αναβαθμίσεων και βελτιώσεων στον 1.600σάρι τούρμπο κινητήρα. Η απόδοση του μοτέρ φθάνει πλέον τα 250 άλογα (211 ίπποι είναι η απόδοση στην συμβατική έκδοση του Mini John Cooper Works Coupe) ενώ παράλληλα η μεγίστη ροπή αυξήθηκε στα 330 Nm. Μετά από αυτές τις βελτιώσεις, η τελική ταχύτητα του αγωνιστικού Mini φθάνει τα 240 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, τον αγωνιστικό χαρακτήρα του Mini John Cooper Works Coupe Endurance προδίδει η λιτότητα. Αφού υπάρχουν τα άκρως απαραίτητα καθώς και ένας κλωβός ασφαλείας απαραίτητος για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Τέλος, βελτιώσεις έχουν γίνει τόσο στο σύστημα πέδησης όσο και στις αναρτήσεις.

Πηγή: auto24.gr