Η Chevrolet σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ξανά το Chevy Bolt και συγκεκριμένα το 2026, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με προσιτή τιμή προς τους καταναλωτές.

Η εταιρεία τα τελευταία χρόνια εφάρμοζε τη συγκεκριμένη πολιτική με τα Bolt EV, αλλά σταμάτησε να κυκλοφορεί τα συγκεκριμένα μοντέλα, επειδή ήθελε να αξιοποιήσει την πλατφόρμα Ultium. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ αυτό το μέρος του αυτοκινήτου έριχνε το κόστος σε άλλα αμάξια της εταιρείας, αλλά στα ηλεκτρικά ανέβαζε την τιμή, καθιστώντας τη μη ελκυστική.

Πλέον, αυτό το εμπόδιο φέρεται να ξεπεράστηκε με την Chevrolet να προσανατολίζεται να κυκλοφορήσει ξανά και ανανεωμένο το Chevy Bolt.

Ενδεικτικά, την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επενδυτών της General Motors, ο πρόεδρος της GM, Mark Reuss, δήλωσε ότι η τιμολόγηση της επερχόμενης δεύτερης γενιάς Bolt θα κοστίζει «λίγο περισσότερο» από το μοντέλο EUV του 2023. «Το όχημα θα είναι κερδοφόρο για την εταιρεία, ο αγοραστής δεν θα επιβαρυνθεί σημαντικά», είπε ο Reuss.

Επίσης, σημείωσε ότι αναμένεται να κυκλοφορήσουν κι άλλα ηλεκτρικά οχήματα με διάφορες εκδοχές, ώστε να απευθυνθούν σε μεγαλύτερο μέρος της αγοράς.

Σημειώνεται, πως ένα βασικό Bolt EV ξεκινά στα 25.600 δολάρια, ενώ η έκδοση LT έχει τιμή εκκίνησης 27.800 δολάρια, χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι, τα τέλη ταξινόμησης κτλ.