Μια ιστορική εταιρεία κατασκευής αμαξωμάτων από τη Γαλλία επιστρέφει στο προσκήνιο μετά από επτά δεκαετίες απουσίας και αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο που θα απευθύνεται σε «βασιλιάδες και Χολιγουντιανούς αστέρες».

Πρόκειται για τη Saoutchik που ιδρύθηκε το 1906 από τον Jacques Saoutchik στο Neuilly-sur-Sein, ένα προάστιο του Παρισιού.

Γρήγορα έγινε μια από τις πιο περιζήτητες στην κατασκευή αμαξωμάτων και λίγο πριν το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου φημίζονταν παγκοσμίως για τη σχολαστική δεξιοτεχνία της. Μάλιστα, υπήρξε από τους πρώτους δημιουργούς τετράθυρων κάμπριο αυτοκινήτων.

Εντούτοις, μετά τη λήξη του πολέμου χτυπήθηκε από την παρακμή της βιομηχανίας κατασκευής αμαξωμάτων και το 1955 κήρυξε πτώχευση.

Δημοσίευμα του CARBUZZ έγραψε ότι λίγα είναι γνωστά για την επιστροφή της Saoutchik, πέρα από ότι συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρεία σχεδιασμού Ugur Sahin Design και την Pogea Racing, γερμανική εταιρεία tuning.

Σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώνοντας τη μεγάλη επιστροφή, δημοσίευσε μια εικόνα με ένα αμάξι που μεταμόρφωσε και το αποτέλεσμα μοιάζει αριστουργηματικό.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστό το μοντέλο, αλλά κρίνοντας από την πίσω όψη, αρκετοί θεωρούν ότι επεξεργάστηκε μια Mercedes AMG SL63. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Saoutchik υπόσχεται «μοναδική προσέγγιση στην κατασκευή αμαξωμάτων για να προσελκύει την πιο εκλεκτή πελατεία, από βασιλιάδες μέχρι αστέρες του Χόλιγουντ».