Ο Όμιλος Σφακιανάκη τάραξε τα νερά καθώς ανακοίνωσε τις νέες τιμές του ηλεκτρικού BYD Dolphin (για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων). Το ηλεκτρικό μοντέλο, συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία με περιβαλλοντική ευαισθησία, και βασική τιμή 26.380€, όντας το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Μάλιστα, με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», η βασική τιμή του Dolphin υπολογίζεται στα 19.998 €, όσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο με συμβατικό σύστημα κίνησης ή υβριδικό. Επιπλέον, στην περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος η τιμή μειώνεται περισσότερο κατά 2.000 €, φτάνοντας στα 17.998 €.

Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται πλούσιος εξοπλισμός (έκδοση Comfort) με  – μεταξύ άλλων – αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταλλικό χρώμα, ζάντες αλουμινίου 17”, καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και επενδύσεις από Vegan δέρμα, οθόνη infotainment 12,8” με σύστημα πλοήγησης, πανοραμική κάμερα 360°, αντλία θερμότητας και περισσότερα από 20 συστήματα άνεσης και ασφάλειας).

Ο fun χαρακτήρας του Dolphin τονίζεται από τα διαθέσιμα μοντέρνα χρώματα, στα οποία περιλαμβάνονται και διχρωμίες.

Η πιο πλούσια έκδοση Design, εκτός της διχρωμίας του αμαξώματος και της πανοραμικής ηλιοροφής διαθέτει επιπλέον της Comfort στον στάνταρ εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου με λεπτομέρεια στο χρώμα του, φιμέ τζάμια πίσω και ασύρματη φόρτιση smartphone. Η τιμή της έκδοσης είναι 28.380 € (21.514€ με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»).

Το Dolphin διαθέτει την Blade Battery, μια μπαταρία 60,4 kWh Λιθίου Φωσφορικού Σιδήρου (LFP), που προσφέρει αυτονομία έως 427 χλμ. (WLTP). 

Η κατασκευή του βασίζεται στην πλατφόρμα e-Platform 3.0, η οποία ενσωματώνει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 8 σε 1. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει τη Μονάδα Ελέγχου Οχήματος, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας, τη Μονάδα Διανομής Ισχύος, τον Κινητήρα Μετάδοσης Κίνησης, τον Ελεγκτή Κινητήρα, τη Μετάδοση, τον μετατροπέα DC-DC και τον Ενσωματωμένο Φορτιστή. Το αποτέλεσμα είναι μια απόδοση συστήματος της τάξης του 89%, προσφέροντας ταυτόχρονα βέλτιστη απόδοση και μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία.

Ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη, έχει ισχύ 204 ίππων και ροπή 310 Nm, με δυνατότητα να επιταχύνει το όχημα από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα, την ώρα που η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα. Τα τέσσερα προφίλ οδήγησης – Sport, Normal, Economy, Snow – προσαρμόζουν τις λειτουργίες του οχήματος στις οδηγικές συνθήκες και ανάγκες του οδηγού, ενώ τα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς (τα εμπρός αεριζόμενα) εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης.

Η τεχνολογία Vehicle-To-Load (V2L) του Dolphin επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών με ισχύ 3,3 kW, καθιστώντας το όχημα κινητό σταθμό παροχής ενέργειας. Η ενσωματωμένη αντλία θερμότητας περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, αυξάνοντας τη θερμική απόδοση έως και 15% τον χειμώνα, αξιοποιώντας την απορριπτόμενη θερμότητα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τον χώρο επιβατών και τη μπαταρία.

Το ηλεκτρικό όχημα διαθέτει επίσης πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, καθώς και σύστημα με εξωτερικές κάμερες που παρέχει πανοραμική ορατότητα 360 μοιρών. Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται οι μετωπικοί και πλευρικοί (εμπρός) αερόσακοι, οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας καθώς και αυτός που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. 

Επίσης, ο οργανισμός Euro NCAP το έχει αξιολογήσει με τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστεριών (ποσοστό 89% στην προστασία επιβατών).

Όλα τα μοντέλα BYD συνοδεύονται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 χλμ., εγγύηση 8 ετών/200.000 χλμ. για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται επίσης δωρεάν 3ετές service.

DOLPHIN: Ηλεκτροκίνηση για όλουςστην τιμή έκπληξη των19.998 €