Επτά τραυματίες και νεκρό τον Παλαιστίνιο δράστη άφησε πίσω της η επίθεση στο Τελ Αβίβ. Ο 23χρονος Παλαιστίνιος δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς πριν μπει στο αυτοκίνητο και προσπαθήσει να παρασύρει ανθρώπους τραυματίζοντας επτά.

Τρεις εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δράστης «εξουδετερώθηκε» επιτόπου από πολίτη, σύμφωνα με την ισραηλινό στρατό. Οι τραυματίες είναι όλοι Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων και μια 46χρονη γυναίκα.

Πρόκειται για αντίποινα των Παλαιστινίων στην επίθεση που δέχονται από τους Ισραηλινούς από χθες στη Τζενίν. Τουλάχιστον 10 Παλαιστίνοι σκοτώθηκαν και 100 ακόμα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ευρείας κλίμακας του στρατού του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος της Χαμάς, σχολιάζοντας την επίθεση στο Τελ Αβίβ, ανέφερε: «Η ηρωική ενέργεια στο Τελ Αβίβ είναι η πρώτη απάντηση στα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του λαού μας στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Όπως το έχει ήδη θέσει η [παλαιστινιακή] αντίσταση – το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για τα εγκλήματά του.