Ένας ψυχίατρος από τη Νότια Καρολίνα καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης, καθώς ύστερα από έρευνα ανακαλύφθηκε πως με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μετέτρεπε αθώες φωτογραφίες παιδιών σε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Η ποινή του έρχεται 6 μήνες αφού ο 41χρονος David Tatum συνελήφθη για παραγωγή, διακίνηση και κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Ο συλληφθείς καταδικάστηκε και με επιπλέον 30 χρόνια, καθώς βιντεοσκοπούσε έφηβους, ακόμα και μέλη της οικογένειάς του αλλά και ασθενείς του, να γδύνονται, χωρίς να το γνωρίζουν. «Είναι ανατριχιαστικό το γεγονός πως κάποιος βιντεοσκοπούσε κρυφά παιδιά να γδύνονται και να κάνουν μπάνιο, για τη δική του προσωπική ευχαρίστηση», ανέφερε ο πράκτορας του FBI στη Νότια Καρολίνα, Robert DeWitt, σε μια αναφορά, σύμφωνα με το nypost.com.

Επί πέντε χρόνια, ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων μάζευε υλικό παιδικής πορνογραφίας, όπως αναφέρεται στα στοιχεία της δίκης του. Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν ξεκίνησε να βιντεοσκοπεί κρυφά έναν 15χρονο συγγενή του και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Ο Tatum βρισκόταν τότε σε οικογενειακές διακοπές σε ένα σπίτι στο Maine, όπου και βρήκε την ευκαιρία να προβεί σε αυτή την αποτρόπαια πράξη εις βάρος των συγγενών του.

Σε άλλο περιστατικό, ο Tatum είχε βιντεοσκοπήσει μια ασθενή του αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, όταν συνήθιζε να κρύβει μια κάμερα στο γραφείο του, η οποία εστίαζε κάτω από τη φούστα της. Η ασθενής είχε γίνει 18 ετών, μόλις 5 μέρες πριν από τη στιγμή που βιντεοσκοπήθηκε κρυφά από τον άνδρα, αλλά αυτός είχε γράψει στις σημειώσεις του πως η κοπέλα ήταν 17, κάτι που αποδεικνύει πως ο ίδιος γνώριζε ότι τραβά παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Όταν τα βίντεο που τραβούσε ο ίδιος δεν ήταν αρκετά, ο Tatum έψαξε σε ιστοσελίδες του dark web, προκειμένου να βρει τον τρόπο να μετατρέψει εικόνες με ντυμένα παιδιά σε πορνογραφία. Δύο από τις εικόνες τις οποίες χρησιμοποίησε με AI για να τις κάνει πορνογραφικές, ήταν από έναν χορό σχολείου και από μια σχολική φωτογράφιση, λένε τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

Όταν συνελήφθη, ο Tatum είχε πάνω από 1.000 τίτλους ταινιών παιδικής πορνογραφίας, ενώ σε κάποιες από αυτές τις ταινίες υπήρχε σήμανση για «πολύ σκληρό προεφηβικό πορνογραφικό υλικό». Στη συνέχεια, ο ίδιος παραδέχτηκε πως διακινούσε το υλικό.