Για τα όσα έζησαν στο Τελ Αβίβ, την ώρα της επίθεσης της Χαμάς στο Νότο της χώρας, μίλησαν οι Έλληνες που επέστρεψαν από το Ισραήλ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Απλά έπεφταν ρουκέτες από τις 06:30 το πρωί το Σάββατο και πηγαίναμε στο bomb room σε έναν συγγενή στο Τελ Αβίβ. Έπεφταν από τις 06:30 μέχρι και τις 10:30 και μετά πάλι το απόγευμα» δήλωσε Έλληνας που είχε πάει στο Ισραήλ για να δει τον αγώνα του Παναθηναϊκού για το Europa League και έμενε σε συγγενή.

Ο ίδιος συνέχισε: «Το κλίμα ήταν μια χαρά στο Τελ Αβίβ, ο πόλεμος γίνεται στο Νότο. Υπήρχε ένας φόβος, αλλά μέχρι εκεί. Πάντα υπάρχει στρατός στο Τελ Αβίβ. Υπάρχουν κάποια check points. Στην αρχή φοβήθηκα κάπως.

Εμείς τις πρώτες στιγμές δεν ξέραμε ότι γίνεται πόλεμος στο Νότο. Ακούγαμε τις ρουκέτες που είναι σύνηθες. Όταν μπήκαμε στα social media και φοβηθήκαμε. Ήταν να επιστρέψω το Σάββατο αλλά μείναμε εκεί για μια μέρα ακόμα. Ήρθαμε σε συνεννόηση με το ελληνικό κράτος που δεν μας βοήθησε αρκετά. Εγώ την πτήση την έκλεισα μέσω αεροπορικής εταιρείας, το προξενείο μας είπε «πάρε και κλείσε μόνος σου».

Άλλος Έλληνας που έφτασε στην Ελλάδα από το Τελ Αβίβ σημείωσε: «Μέναμε στη Βηθλεέμ μεταφερθήκαμε στην Ιερηχώ. Άρον άρον το μεσημέρι μας πήραν και μας πήγαν στο αεροδρόμιο. Δεν είδαμε κάτι τρομακτικό, είδαμε οδοφράγματα, πολύ κόσμο στα checkpoints, η κατάσταση είναι δύσκολη εκεί. Χθες ακούσαμε κάποιους πυροβολισμούς. Όλοι ανησυχήσαμε. Κάναμε το σταυρό μας και ήρθαμε. Βοήθησε η πρεσβεία.