Tα βάζα αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή αντικείμενα διακόσμησης σε κάθε σπίτι. Ένα εντυπωσιακό βάζο θεωρείται το ιδανικό κομμάτι που θα στολίσει ένα ράφι ή ένα τραπέζι. Μάλιστα πολλοί τοποθετούν περισσότερα από ένα για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αν και το βάζο είναι ένα χρηστικό αντικείμενο καθώς προορίζεται για να βάλουμε μέσα τους λουλούδια, αρκετές φορές τα αφήνουμε άδεια, καθώς βρίσκουμε ότι είναι όμορφα ακόμη και σκέτα. Το να αφήνουμε όμως τα βάζα στο σπίτι μας άδεια είναι λάθος κατά τις αρχές του φενγκ σούι.

Τι λέει το φενγκ σούι για τα άδεια βάζα

Στο φενγκ σούι, τα άδεια βάζα θεωρούνται συχνά ως σύμβολα ανεπιθύμητου κενού ή ακαταστασίας σε έναν χώρο. Σύμφωνα με τις αρχές του, ο σωστός τρόπος διακόσμησης ενός χώρου περιλαμβάνει τη χρήση αντικειμένων που είναι ενεργά και φέρνουν θετική ενέργεια.

Επομένως, τα άδεια βάζα μπορεί να ερμηνευτούν ως αντιπαραγωγικά αντικείμενα στον χώρο, καθώς δεν φέρνουν καμία ενέργεια ή ζωή σε αυτόν. Το φενγκ σούι προτείνει να χρησιμοποιούνται διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν σημασία για τον κάτοικο και φέρνουν θετική ενέργεια, όπως φυτά, φωτεινά αντικείμενα ή τέχνη.

Kάθε άδειο διακοσμητικό δοχείο που υπάρχει στο χώρο, συνδέεται με μια αίσθηση φτώχιας και την έλλειψη υλικών αγαθών. Αντιθέτως, ένα βάζο γεμάτο με λουλούδια συμβολίζει τον πλούτο. Μια πλούσια σύνθεση με φρέσκα λουλούδια καλεί το σύμπαν να σας ανταποδώσει αυτή την υλική ολοκλήρωση.

Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα λουλούδια εκτός από φρέσκα;

Στο φενγκ σούι, η αντίληψη για τα αποξηραμένα λουλούδια μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις προσωπικές πεποιθήσεις και τις παραδόσεις. Ωστόσο, συνήθως θεωρούνται θετικά αντικείμενα στον χώρο, εφόσον χρησιμοποιούνται με σκοπό να δημιουργήσουν αισθητική και να φέρουν θετική ενέργεια.

Τα αποξηραμένα λουλούδια συχνά εκτιμούνται για την ομορφιά τους και τη δυνατότητα να προσφέρουν μια διακοσμητική πινελιά στον χώρο που διαρκεί για περισσότερο καιρό από τα φρέσκα λουλούδια. Συνήθως τοποθετούνται σε βάζα ή άλλα διακοσμητικά δοχεία και χρησιμοποιούνται ως στοιχεία διακόσμησης σε διάφορα μέρη του σπιτιού ή του γραφείου.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι στο φενγκ σούι, η επιλογή των αντικειμένων πρέπει να γίνεται με σκοπό να δημιουργείται μια ευχάριστη και ισορροπημένη ατμόσφαιρα στον χώρο. Εάν τα αποξηραμένα λουλούδια σάς φέρνουν χαρά και ευεξία, τότε το φενγκ σούι είναι με το μέρος σας.

Eίναι συνδεδεμένα τα αποξηραμένα λουλούδια με την αρνητική ενέργεια;

Στον κόσμο του φενγκ σούι, η αρνητική ενέργεια συνήθως σχετίζεται με αντικείμενα που είναι σπασμένα, ραγισμένα ή εκφράζουν αρνητικές αισθήσεις ή μνήμες. Από μόνη της η παρουσία αποξηραμένων λουλουδιών συνήθως δεν θεωρείται ότι φέρνει αρνητική ενέργεια.

Ωστόσο, η ενέργεια που αντιλαμβάνεται κανείς από ένα αντικείμενο μπορεί να είναι υποκειμενική και να εξαρτάται από τις προσωπικές πεποιθήσεις και τις εμπειρίες του κάθε ατόμου. Αν κάποιος αισθάνεται ότι τα αποξηραμένα λουλούδια φέρνουν αρνητικές αναμνήσεις ή αισθάνεται απρόσφορα με την παρουσία τους στον χώρο, τότε μπορεί να θεωρήσει αυτήν την ενέργεια αρνητική.

Συνήθως, οι θετικές αναμνήσεις ή η αισθητική αξία που φέρνουν τα αποξηραμένα λουλούδια υπερισχύουν και οι άνθρωποι απολαμβάνουν την παρουσία τους χωρίς καμία αρνητική ενέργεια.

Aν παρόλα αυτά δεν θέλετε να βάλετε αποξηραμένα λουλούδια στο σπίτι, τι κάνετε με τα άδεια βάζα;

Aν δεν αισθάνεστε πως τα αποξηραμένα λουλούδια ταιριάζουν στην ενέργεια του χώρου σας, όσο δεν έχετε ένα φρέσκο μπουκέτο μέσα στο βάζο σας, αποθηκεύστε το σε ένα ντουλάπι μέχρι να το γεμίσετε με φρέσκα λουλούδια.