Αν έχετε παρατηρήσει ότι τραβάτε μερικά επιπλέον βλέμματα κάθε φορά που φοράτε κόκκινο κραγιόν, τότε έχετε ήδη δει τη θεωρία των κόκκινων χειλιών σε πλήρη εφαρμογή. Ακριβώς όπως η θεωρία των κόκκινων νυχιών από το TikTok που ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο βερνίκι νυχιών προσελκύει την προσοχή των ανδρών, το φαινόμενο των κόκκινων χειλιών λέγεται ότι είναι άλλο ένα γρήγορο… εισιτήριο για την αγάπη!

Πώς το κόκκινο χρώμα στα χείλη επηρεάζει τους γύρω σας

Είτε φορέσετε μια ελαφριά κερασί απόχρωση είτε ένα βαθύ μπλε-κόκκινο, η θεωρία των κόκκινων χειλιών υποστηρίζει ότι φορώντας το κόκκινο κραγιόν σας θα κάνετε πολλά ανδρικά βλέμματα να σας παρατηρήσουν καλύτερα και γενικά να κατακτήσετε τον κόσμο. Και σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Dr. Holly Schiff, Psy.D., και όσα δήλωσε στο Bustle «Τα κόκκινα χείλη είναι παγκοσμίως ελκυστικά, πιθανώς λόγω της αντιληπτής συσχέτισης με τη σεξουαλική διέγερση. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι μιμείται την αγγειοδιαστολή». Και ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι συνδέουν φυσικά το κόκκινο με τη λαγνεία, το πάθος και το αυξημένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, προσθέτει η Dr. Carla Marie Manly, κλινική ψυχολόγος και συγγραφέας.

Αμέτρητες μελέτες έχουν συνδέσει τη χρήση του κόκκινου χρώματος, είτε με τη μορφή κόκκινου φορέματος είτε με τη μορφή μανικιούρ, με τον ρομαντισμό και την έλξη. Αλλά τα κόκκινα χείλη, συγκεκριμένα, στέλνουν ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι είσαι έτοιμη να συναναστραφείς με κάποιον.

Αυτό συμβαίνει επειδή το αίμα τρέχει σε όλο το σώμα σας όταν έχετε διάθεση, λέει η Manly, γι’ αυτό και τα κόκκινα χείλη, ακόμα και τα ροζ μάγουλα, στέλνουν ένα υποσυνείδητο, βιολογικό σήμα ότι ο έρωτας βρίσκεται τριγύρω. «Οι κόκκινοι τόνοι τείνουν να υποδηλώνουν στους άνδρες πάθος και δύναμη», εξηγεί.

κόκκινα χείλη

Αν και δεν είναι σαφές αν η θέαση του κόκκινου έχει την ίδια επίδραση σε οποιονδήποτε άλλον, το να φοράτε το συγκεκριμένο χρώμα μπορεί ακόμα να σας κάνει να αισθάνεστε πιο ελκυστική, λέει η Manly, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή σας -και ίσως ακόμα και να σας βάλει σε σέξι διάθεση.

Η επιπλέον προσοχή που λαμβάνετε μπορεί, επίσης, να προέρχεται από το γεγονός ότι το κόκκινο είναι ένα φωτεινό, ελκυστικό χρώμα εξουσίας. «Τα κόκκινα χείλη συνδέονται επίσης με την αυτοπεποίθηση», λέει η Schiff. Και σύμφωνα με την ειδική σε θέματα σχέσεων Sameera Sullivan, είναι μια καλή απόχρωση για να την προτιμήσετε πριν από ένα ραντεβού, μια σημαντική συνάντηση Zoom ή όποτε χρειάζεστε μια έξτρα ώθηση. «Με απλά λόγια, το κόκκινο κραγιόν τραβάει την προσοχή στο στόμα σας», λέει η Sullivan στο Bustle. «Μεταφέρει το μήνυμα: Δώστε προσοχή σε αυτό που έχω να πω».