Είχατε καλεσμένους στο σπίτι, περάσατε όμορφα, φάγατε και ήπιατε 2-3 μπουκάλια κρασί. Τώρα, μαζεύετε ό,τι έχει απομείνει, και ετοιμάζεστε να ρίξετε στην ανακύκλωση τα άδεια μπουκάλια. Ή μήπως όχι; Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι άλλο εκτός από το να τα πετάξετε;

Το upcycling είναι εδώ για να δώσει νέα ζωή σε αντικείμενα που έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους. Σε αντίθεση με το να πετάξετε τα μπουκάλια στην ανακύκλωση, το upcycling σας καλεί να σκεφτείτε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους.

Πέρα από τους συναισθηματικούς λόγους για τους οποίους μπορεί να θέλετε να επαναχρησιμοποιήσετε κάτι, ένας άλλος λόγος για να δοκιμάσετε το upcycling είναι -τι άλλο;- το περιβάλλον, καθώς έτσι θα μειώσετε τον όγκο των απορριμμάτων σας. Επίσης, είναι μια ακόμα ευκαιρία να αναδείξετε ή να εξερευνήσετε τη δημιουργικότητά σας, αλλά και να φτιάξετε κάτι μοναδικό που θα συμφωνεί απόλυτα με το προσωπικό σας γούστο.

Μπορείτε να κάνετε upcycling σε πολλά πράγματα. Παραδείγματος χάρη, upcycling γίνεται σε έπιπλα, σε ρούχα, ακόμα και σε μουσικά όργανα που πλέον δεν χρειάζεστε.

Παρακάτω θα δείτε ευφάνταστους τρόπους για να μεταμορφώσετε τα άδεια μπουκάλια κρασιού σε…

Διακοσμητικά δοχεία

Όμορφα βάζα

Έργα τέχνης

Κηροπήγια

@ingridharkestad

Min nye hobby. Drikke vin og lage lysestaker av flaskene.. neida! Men dette er så enkelt og gjør så mye😍😍 #diyproject #doityourself #winebottlediy #winebottlecandle #candles #gjørdetselv #interiørtips #interiordecor #fyp #viral #diyhomedecor

♬ Cuff It Wetter – JAYBeatz

Αν σας μπήκαν ιδέες, την επόμενη φορά που θα θέλετε να πετάξετε ένα παλιό αντικείμενο, σκεφτείτε την τέχνη του upcycling και δώστε του μία δεύτερη ευκαιρία.