Από την απώλεια βάρους και την ανακούφιση, από τη ναυτία έως την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, υπάρχουν αμέτρητα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση νερού με τζίντζερ.

Το τζίντζερ προσθέτει γεύση σε κάθε πιάτο, φαγητό ή ποτό με την πικάντικη γεύση του. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι, για να πίνετε το πρωί νερό με τζίντζερ και θα τους βρείτε όλους παρακάτω, όπως τους δημοσίευσε το Health Shots, αφού μίλησε με τη διατροφολόγο Avni Kaul.

Οφέλη από την κατανάλωση νερού με τζίντζερ το πρωί

Ρόφημα με τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, το ασβέστιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο, το χρώμιο κ.λπ. Έτσι, η κατανάλωση χυμού τζίντζερ με άδειο στομάχι προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

1. Ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος

«Αυτό το ισχυρό ελιξίριο είναι γνωστό για τις πεπτικές του ικανότητες, βοηθώντας στην ανακούφιση της δυσπεψίας, του φουσκώματος και της ναυτίας», λέει η Kaul. Επιπλέον, η κατανάλωση χυμού τζίντζερ βοηθά στην εξάλειψη ή τη μείωση της κακής χοληστερόλης στο σώμα. Αυτό συμβάλλει στο να κρατηθεί ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μακριά.

2. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ συμβάλλουν στην ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις, καθιστώντας το ευεργετικό για τα άτομα με αρθρίτιδα. Παράλληλα, αυτή η φύση του τζίντζερ βοηθά στην καταπολέμηση των μικροβίων και των επιβλαβών βακτηρίων, που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή. 

3. Φυσικός ενισχυτής της ανοσίας

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του χυμού τζίντζερ είναι ότι δρα ως φυσικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού, θωρακίζοντας τον οργανισμό ενάντια στις λοιμώξεις. Ο χυμός φημίζεται, επίσης, για την ικανότητά του να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, προωθώντας τη σταθερή ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

4. Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό

Επιπλέον, η περιεκτικότητα του χυμού τζίντζερ σε αντιοξειδωτικά βοηθά την κυτταρική υγεία, μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.

5. Έχει ιδιότητες κατά της ναυτίας

«Οι φυσικές ιδιότητες του τζίντζερ κατά της ναυτίας είναι ιδιαίτερα επωφελείς για όσους είναι επιρρεπείς σε ναυτία λόγω κίνησης, ημικρανίες ή πρωινή ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», εξηγεί η Kaul. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στη θεραπεία γενικών στομαχικών προβλημάτων. 

6. Βοηθά στην απώλεια βάρους

«Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του νερού με τζίντζερ είναι ότι ενισχύει το μεταβολισμό, υποστηρίζοντας τους στόχους διαχείρισης βάρους» λέει η Kaul. Όταν ο μεταβολισμός σας λειτουργεί σωστά, το σώμα σας είναι σε θέση να καίει θερμίδες ακόμη και ενώ εκτελείτε τις συνήθεις εργασίες της ημέρας, γεγονός που καίει το σωματικό λίπος γρηγορότερα.

Πώς να φτιάξετε το νερό με τζίντζερ

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα νερό με τζίντζερ στο σπίτι, για να ξεκινάτε την ημέρα σας, πίνοντας ένα ποτήρι από το ευεργετικό αυτό ρόφημα για την υγεία.

  • Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τις ρίζες τζίντζερ.
  • Προσθέστε το τζίντζερ σε μία μικρή κατσαρόλα με τέσσερα φλιτζάνια νερό.
  • Βράστε το νερό για 10 λεπτά.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού.