Σε πολλούς ίσως φανεί περίεργο ότι ένα υβριδικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι συνάμα σπορ, αλλά ακριβώς αυτό είναι που χαρακτηρίζει και διαφοροποιεί τη νέα BMW ActiveHybrid3 από τον ανταγωνισμό.

Το «βασικό» της μοτέρ είναι ο γνωστός ισχυρός 6κύλινδρος, 3λιτρος, turbo βενζινοκινητήρας της BMW με ονομαστική απόδοση 306 ίππων, ο οποίος εδώ συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 55 ίππων (μέγιστη συνδυαστική ισχύς: 340 ίπποι).

Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός, αντλεί ρεύμα από μια υψηλής τάσης μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του πορτ μπαγκάζ.

Ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο στέλνει τη διαθέσιμη ροπή στους πίσω τροχούς, φροντίζοντας έτσι ώστε στην επιλογή «ECO PRO» να μειώνεται όσο το δυνατόν περισσότερο η εμπλοκή του βενζινοκινητήρα.

Άλλωστε, για αποστάσεις έως και 4 χλμ. και με ταχύτητες έως 75 χλμ/ώρα, η νέα BMW ActiveHybrid 3 μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Οικολογική ή σπορ; Ή και τα δύο; Στην πράξη, η υβριδική BMW Σειρά 3 εντυπωσιάζει με το… «χαμαιλεοντικό» της χαρακτήρα, αφού στα ήδη γνωστά πολύ καλά χαρακτηριστικά λειτουργίας του ισχυρού 6κύλινδρου βενζινοκινητήρα προστίθενται τα επιπλέον άλογα του ηλεκτροκινητήρα, προσδίδοντας έτσι περαιτέρω εκρηκτικότητα στις εκκινήσεις.

Την ίδια στιγμή, με το «ECO PRO» ενεργοποιημένο, ο οδηγός μαθαίνει πώς να οδηγεί οικονομικά, πληροφορείται για τα οικολογικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και τελικά, μειώνει σημαντικά τις συνολικές του απαιτήσεις σε καύσιμο.

Πηγή: autotriti.gr