Εκτός ομάδας τέθηκε ο Ταξιάρχης Φούντας και ο συμπαίκτης του, Νάιτζελ Ρομπέρτα, με απόφαση της διοίκησης της DC United, με το κλαμπ να μην ανακοινώνει τους λόγους, το MLS να αρχίζει έρευνα για το συμβάν και το έγκυρο «The Atletic» να κάνει λόγο για ρατσιστική επίθεση του Έλληνα προς τον Ολλανδό, ο οποίος στη συνέχεια χειροδίκησε.

Η DC United ανακοίνωσε ότι οι δύο παίκτες τίθενται εκτός ομάδας μέχρι νεοτέρας χωρίς να εξηγήσει τι έκαναν, αναφέροντας στη σχετική ανακοίνωση ότι υπήρξαν «πιθανές παραβιάσεις της πολιτικής του πρωταθλήματος».

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι το MLS, η αμερικάνικη λίγκα δηλαδή, ξεκινάει έρευνα για το συμβάν που έλαβε χώρα στην προπόνηση της ομάδας δείχνει ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό, με το «The Athletic» να κάνει λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά και στη συνέχεια… ξύλο.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του Μέσου αναφέρει ότι ο Φούντας έκανε ρατσιστική επίθεση προς τον Ρομπέρτα την ώρα της προπόνησης, με τον Ολλανδό να αντιδράει και να χειροδικεί εναντίον του Έλληνα επιθετικού.