O Κάρλος Αλκαράθ θεωρείται το μέλλον του τένις και το απέδειξε και στο Wimbledon όπου πήγε με στόχο να κατακτήσει το 2ο grand slam της καριέρας του και τo κατάφερε έχοντας απέναντί του τον πιο δύσκολο αντίπαλο τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο νίκησε με 3-2 σε έναν εντυπωσιακό τελικό.

Ο Σέρβος κορυφαίος τενίστας, μετρά τέσσερα συνεχόμενα τρόπαια στο Wimbledon, 36 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος, 7 τίτλους συνολικά στη διοργάνωση και 23 τίτλοι grand slam συνολικά. Αυτοί ήταν οι αριθμοί του κορυφαίου παίκτη, ο οποίος ήθελε να πανηγυρίσει για 8η φορά στο Wimbledon ισοφαρίζοντας στη σχετική λίστα τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά τελικά έχασε τη μάχη διάρκειας 4 ωρών και 42 λεπτών.

Κατά τη διάρκεια του τρίτου σετ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε έναν κρίσιμο πόντο και ξέσπασε στη ρακέτα του, χτυπώντας την με οργή στο κολωνάκι που στήριζε το φιλέ του αγωνιστικού χώρου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δέχθηκε την παρατήρηση του διαιτητή, για την καταστροφή της ρακέτας του, αλλά θα βάλει και το χέρι βαθιά στην… τσέπη. Ο Σέρβος καλείται να πληρώσει 7.104 ευρώ, το υψηλότερο ατομικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί το 2023.