Ο Κάρλος Αλκαράθ θεωρείται το μέλλον του τένις και το γιατί το απέδειξε και στο Wimbledon όπου πήγε με στόχο να κατακτήσει το 2ο grand slam της καριέρας του και τα κατάφερε και μάλιστα κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, τον οποίο νίκησε με 3-2 σε έναν εντυπωσιακό τελικό.

Τέσσερα συνεχόμενα τρόπαια στο Wimbledon, 36 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητος, 7 τίτλους συνολικά στη διοργάνωση και 23 τίτλοι grand slam συνολικά. Αυτοί ήταν οι αριθμοί του Τζόκοβιτς, ο οποίος ήθελε να πανηγυρίσει για 8η φορά στο Wimbledon ισοφαρίζοντας στη σχετική λίστα τον Ρότζερ Φέντερερ αλλά τελικά κατάλαβε και αυτός, αν δεν το είχε ήδη καταλάβει, ότι ο Αλκαράθ δεν αστειεύεται… Αντιθέτως, είναι ικανός να αντέχει μία μάχη διάρκειας 4 ωρών και 42 λεπτών κόντρα στη… μηχανή από τη Σερβία και μάλιστα να βγαίνει και νικητής!

Και να σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο σετ ήταν ένας μονόλογος του Τζόκοβιτς, ο οποίος ήταν… τρομακτικός και ισοπέδωσε με 6-1 τον Ισπανό, ο οποίος όμως δεν πτοήθηκε και έδειξε χαρακτήρα. Πώς; Με το να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να πάρει με 7-6, στο tie break, το δεύτερο σετ, κάνοντας το 1-1. Εξέλιξη που εκτόξευσε την ψυχολογία του Αλκαράθ, ο οποίος στο τρίτο σετ έκανε στον Τζόκοβιτς ό,τι του είχε κάνει αυτός στο πρώτο: 6-1 και 2-1 μπροστά στα σετ!

Αυτή τη φορά ήταν ο Σέρβος αυτός που έπρεπε να αντιδράσει και το έκανε, παίρνοντας με 6-3 το τέταρτο σετ για το 2-2, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στο πέμπτο. Εκεί, ο Τζόκοβιτς μπορούσε να κάνει break αλλά δεν απέφυγε το λάθος και τελικά ήταν ο Ισπανός αυτός που έκανε το break και στη συνέχεια κράτησε το σέρβις του, φτάνοντας στο 6-4 και στο 3-2!

Πρώτος τίτλος στο Wimbledon, επομένως, για τον Αλκαράθ, δεύτερο grand slam της καριέρας του και παραμονή στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Τα σετ: 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4