Η Γουέστ Χαμ νίκησε με 1-0 την Άλκμααρ στο «AFAS Stadion» στο δεύτερο μεταξύ τους ημιτελικό για το UEFA Europa Conference League και «σφράγισε» την πρόκρισή της στον τελικό του θεσμό όπου θα αναμετρηθεί με τη Φιορεντίνα.

Ωστόσο, το ματς στιγματίστηκε από επεισόδια, όταν οι οργανωμένοι οπαδοί του ολλανδικού συλλόγου επιτέθηκαν στην εξέδρα όπου βρίσκονταν οπαδοί και μέλη των οικογενειών των παικτών των «σφυριών» που έκαναν το ταξίδι στην Ολλανδία. Τα επεισόδια, να σημειώσουμε, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων είχαν αρχίσει πολλές ώρες πριν από τη σέντρα.

Ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων βγήκαν μπροστά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και εξ αυτών ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ φορ μπήκε στην μέση για να… σώσει τον Μπενραχμά και εν συνεχεία προσπάθησε να μιλήσει στους οπαδούς που ήταν γύρω του. Στα επεισόδια ενεπλάκησαν κι άλλοι παίκτες της Γουέστ Χαμ που τα έβαλαν με το προσωπικό ασφαλείας καθώς θεωρούσαν πως δεν έκαναν τίποτα για να προφυλάξουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονταν στις κερκίδες.

Παυλίδης: «Πήγα να τους πω να σταματήσουν, η οικογένειά μου ήταν κοντά»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Βαγγέλης Παυλίδης μίλησε σε ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο για τα επεισόδια που συνέβησαν. «Δεν πρέπει να υποστηρίζουμε αυτά τα πράγματα (τα επεισόδια). Δεν πρέπει να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Δεν θεωρώ πως οι οπαδοί μας είναι έτσι», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν τα υποστηρίζουμε αυτά τα πράγματα. Τέτοια πράγματα… Εγώ πήγα εκεί για να τους πω να σταματήσουν και μετά έφυγα. Είμαστε Έλληνες. Είναι λίγο διαφορετικό για εμάς… Το καλύτερο ήταν να τους πούμε να σταματήσουν. Όχι δεν ήταν ανασφαλές για μένα. Η οικογένειά μου ήταν κοντά. Δεν ήταν όμως μέσα σε αυτό το… χάος. Δεν θα ήθελα να περιγράψω κάτι περισσότερο. Δεν είναι αυτή η δουλειά μου».