Ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης περίπου δύο εβδομάδες. Στα 17 παιχνίδια που έχει χάσει ο Αργεντινός από τα 127 με τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο, η Μπαρτσελόνα δεν μετράει μεγάλες απώλειες, καθώς έχει χάσει μόνο τα τέσσερα.

Όπως αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα «Goal», με τη βοήθεια της τύχης, της προπόνησης, της διατροφής και του τρόπου ξεκούρασης ο Λέο έχει αγωνιστεί στο 86,6% των αγώνων της Μπαρτσελόνα από τον Αύγουστο του 2008 που ανέλαβε ο Πεπ Γκουαρδιόλα!

Έχει απουσιάσει μόνο από 17 παιχνίδια από τα 127 που έχουν δώσει συνολικά οι «μπλαουγκράνα» σ’ αυτό το διάστημα. Και σ’ αυτά δεν έλειψε σε όλα λόγω τραυματισμού. Οι λόγοι διέφεραν. Ταξίδια για να ενσωματωθεί στην Εθνική Αργεντινής, περισσότερες ημέρες διακοπών, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008.

Ο Μέσι θα μείνει εκτός, λοιπόν, από τη σημερινή αναμέτρηση με τη Σπόρτινγκ Χιχόν και ακολούθως ενάντια στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Συμπτωματικά, η Μπάρτσα έχει κερδίσει μια φορά τους Αστουριάνους χωρίς το «10άρι» της και δύο φορές τα «λιοντάρια» τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους.

Από τα 17 ματς που δεν ήταν στη διάθεση του Πεπ Γκουαρδιόλα η Μπαρτσελόνα έχασε μόλις τέσσερα. Όλα τη σεζόν 2008-09. Σε όλα, δε, η ήττα δεν είχε κανέναν αντίκτυπο. Ενάντια στη Βίσλα Κρακοβίας (1-0) ήταν το δεύτερο ματς προκριματικών Τσάμπιονς Λιγκ, με την Μπάρτσα να έχει κερδίσει με σκορ 4-0 στο πρώτο.

Ενάντια στη Σαχτάρ (3-2) είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση. Με τις Μαγιόρκα (2-1) και Οσασούνα (1-0) πανηγύριζε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την περασμένη σεζόν, χωρίς τον «ψύλλο» σε έξι παιχνίδια, επικράτησε των αντιπάλων της πέντε φορές και ήρθε μόλις μια ισόπαλη, με τη Βιγιαρεάλ του Ερνέστο Βαλβέρδε (1-1) στο «Καμπ Νόου».

Για τον Γκουαρδιόλα δεν είναι Τσάβι. Είναι σχεδόν αναντικατάστατος. Τη θέση του λογικά θα πάρει ο Μπόγιαν. Το σχέδιο Β είναι να μπει ο Κεϊτά και ο Ινιέστα να παίξει εξτρέμ.

Πηγή: gazzetta.gr