Αρνητικό ήταν το δεύτερο φιλικό επί γερμανικού εδάφους του ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε την ήττα 3-1 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Η ομάδα του Μάριο Μπερέτα έδειξε πως θέλει δουλειά στον τομέα της ανάπτυξης καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ο Μπαλάφας στο 79’ το γκολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιντάνοφ στο 16’ με κεφαλιά, ο Μπαλάφας με αυτογκόλ στο 77’ και ο Μάντσεφ με πέναλτι στο 88’ σκόραραν για τους Βούλγαρους.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε για τον ΠΑΟΚ χωρίς να έχει δημιουργήσει φάσεις και με αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη. Ο Μάριο Μπερέτα ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-2-3-1 βάζοντας τον Φιλομένο να αγωνιστεί πίσω από τον προωθημένο Μουσλίμοβιτς.

Είναι σαφές, όμως, πως ο Αργεντινός δεν μπορεί να προσφέρει πολλά σε αυτό το ρόλο. Παράλληλα οι Κουτσιανικούλης και Βιεϊρίνια που αγωνίζονταν στα άκρα σε κανένα σημείο δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Ακόμα πολλά κενά διαπιστώθηκαν και στο κέντρο της άμυνας. Αποκορύφωμα ήταν η φάση του γκολ στο 16ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ ο Βιντάνοφ πετάχτηκε ανάμεσα στους Τσιρίλο και Ζουέλα και με δυνατή κεφαλιά κέρδισε τον Κρέσιτς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές για την ομάδα του Μπερέτα. Ο Φωτάκης αντικατέστησε τον Βιτόλο, ο Σορλέν τον Γκαρσία και ο Αθανασιάδης τον Κουτσιανικούλη. Ο Βιεϊρίνια πέρασε στην αριστερή πλευρά, ο Αθανασιάδης δεξιά, ενώ ο Φιλομένο παρέμεινε στον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μουσλίμοβιτς.

Ο Ιταλός τεχνικός έκανε ακόμα δύο αλλαγές περνώντας τους Μίλιεβιτς και Γεωργίου στη θέση των Σαβίνι και Βιεϊρίνια, χωρίς να αλλάξει κάτι δραματικά στην εικόνα του «Δικεφάλου του Βορρά» στο παιχνίδι. Ο Μπερέτα δεν άλλαξε τον σχηματισμό της ομάδας ούτε όταν απέσυρε τον Φιλομένο και πέρασε τον Παπάζογλου. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε θέση στην κορυφή, ενώ τη θέση του Αργεντινού πήρε ο Μουσλίμοβιτς.

Στο 77ο λεπτό ο Μπαλάφας με προβολή, μετά από σέντρα του Τριφόνοφ, έβαλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς, ενώ στην επόμενη φάση πήρε το αίμα του πίσω, όταν ο Σορλέν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπάζογλου πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Έλληνας αμυντικός την έστειλε στα δίχτυα του Χαβντάροφ. Το τελικό 3-1 για τους Βούλγαρους έγραψε ο Μάνστεφ με πέναλτι, που του έκανε ο Γλύκος, δύο λεπτά την συμπλήρωση των 90’.

Πηγή: Sport-fm