Σύμφωνα με αποκάλυψη του Ιταλού δημοσιογράφου, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, που εξειδικεύεται σε μεταγραφικά ζητήματα, ο Ολυμπιακός ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Σικίνιο της Μπενφίκα και θα τον αποκτήσει το καλοκαίρι ως ελεύθερο με συμφωνία ως το 2027.

Ο 28χρονος μέσος των «αετών» της Λισαβόνας «παίζει» εδώ και πολλές μέρες στα μεταγραφικά πλάνα του Ολυμπιακού με τις πληροφορίες από την Πορτογαλία να αναφέρουν αρχικά πως η ομάδα του Πειραιά ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό της άμεσα καθώς είναι παίκτης που θα μπορούσε να δώσει αυτό που ψάχνει ο προπονητής Κάρλος Καρβαλιάλ για να ενισχύσει τον άξονα τη μεσαίας γραμμής του συγκροτήματός του.

Ωστόσο, για την ώρα αυτό που υποστηρίζει ο Ρομάνο είναι πως ο Σικίνιο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο και είναι ελεύθερος να διαπραγματευθεί με όποια ομάδα θέλει, θα ενσωματωθεί στον Ολυμπιακό ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Ο Σικίνιο δεν λογαριάζεται ως βασικός στην Μπενφίκα και πρόκειται για κεντρικό μέσο που μπορεί να παίξει και πιο προωθημένος. Βέβαια, το deal Ολυμπιακού – Σικίνιο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι «ερυθρόλευκοι» να πιέσουν για να τον πάρουν τώρα.

Κοντά και στον Παλομίνο

Πέραν του Σικίνιο, ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με την ίδια πηγή, φέρεται να βρίσκεται κοντά και σε άλλη μια μεταγραφή, αυτή του Χοσέ Λουίς Παλομίνο. Ο 34χρονος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός δεν υπολογίζεται από την Αταλάντα. Όπως αναφέρει ο Ρομάνο το ελληνικό κλαμπ και ο ποδοσφαιριστής πλησιάζουν σε συμφωνία όσον αφορά στο συμβόλαιό του. Παράλληλα, οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε επαφή για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, ενώ για τον έμπειρο σέντερ μπακ ενδιαφέρεται και η Σαλερνιτάνα.

Τέλος, γαλλικά ΜΜΕ σημειώνουν πως ο Ολυμπιακός δεν παραιτείται από την προσπάθεια απόκτησης του κεντρικού αμυντικού της Πόρτο, Νταβίντ Κάρμο.