Ο Νικολάς Βαλεντίνι είναι το τελευταίο όνομα που συνδέεται με τον Ολυμπιακό στη αναζήτηση των «ερυθρολεύκων» για κεντρικό αμυντικό. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Αργεντινού δημοσιογράφου, Σέσαρ Λουίς Μέρλο, του τηλεοπτικού δικτύου «TyC Sports», η ελληνική ομάδα έχει ήδη καταθέσει πρόταση στην Μπόκα Τζούνιορς.

Ο Βαλεντίνι είναι 22 ετών και αριστεροπόδαρος. Με ύψος 1,87μ. ξεχωρίζει για την ικανότητά του στο εναέριο παιχνίδι, αλλά και για το γεγονός πως μπορεί να «χτίζει» επιθέσεις από πίσω. Ήδη, δε, έχει αποκτήσει πλούσιες εμπειρίες καθώς μετράει 38 συμμετοχές με την Μπόκα Τζούνιορς και ήταν βασικός και στον τελικό του Copa Libertadores που η αργεντίνικη ομάδα έχασε από τη Φλουμινένσε με 2-1 στην παράταση. Προηγουμένως έγραψε 39 συμμετοχές ως δανεικός στην Αλδοσίβι. Συνολικά στην καριέρα του έχει πετύχει δύο τέρματα, ενώ είναι διεθνής σε επίπεδο Κ-23.

Στα πλεονεκτήματα του Βαλεντίνι είναι πως έχει και ιταλικό διαβατήριο, οπότε δεν λογαριάζεται ως ξένος. Το συμβόλαιό του με την Μπόκα Τζούνιορς λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2024.

Όπως αναφέρει, λοιπόν, η συγκεκριμένη πηγή ο Ολυμπιακός άνοιξε κύκλο επαφών με την Μπόκα Τζούνιορς για την απόκτηση του 70% των δικαιωμάτων του. Η πρόταση που υποστηρίζει πως κατέθεσαν οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δεν ικανοποίησε την Μπόκα, αλλά αναφέρεται ότι ο Ολυμπιακός είναι διατεθειμένος να ανεβάσει την προσφορά του. Η αξία του Βαλεντίνι σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, είχε εξετάσει περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών από την αγορά της Βραζιλίας, προτού στραφεί σ’ εκείνη της Πορτογαλίας όπου φέρεται να συζητάει με την Πόρτο και την Ζιλ Βισέντε για τις μεταγραφές των Νταβίντ Κάρμο και Γκαμπριέλ Περέιρα, αντίστοιχα, ενώ στο «κάδρο» παρουσιάζεται και ο έμπειρος σέντερ μπακ της Αταλάντα, Χοσέ Λουίς Παλομίνο, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.