Μετά και την ήττα από την ΑΕΚ με 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κλείσει τουλάχιστον τέσσερις μεταγραφές με προτεραιότητα να καλύψει τα κενά που έχει εντοπίσει ο αθλητικός διευθυντής Πέδρο Άλβες κι ο προπονητής Κάρλος Καρβαλιάλ στο κέντρο της άμυνας και στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Οι «ερυθρόλευκοι» εδώ και μέρες βρίσκονται σε συζητήσεις με την Πόρτο για τον 24χρονο σέντερ μπακ Νταβίντ Κάρμο, ο οποίος, όμως, έχει προσελκύσει ενδιαφέρον και από ομάδες της Γερμανίας και τη γαλλική Λιόν. Ο Ολυμπιακός τον θέλει δανεικό, ενώ οι «δράκοι» σε οποιοδήποτε κλαμπ που ενδιαφέρεται λένε να μπει ρήτρα αγοράς του παίκτη ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της ομάδας του Πειραιά συνομιλούν με τους ανθρώπους της Ζιλ Βισέντε για τον 23χρονο σέντερ μπακ Γκαμπριέλ Περέιρα, του οποίου η περίπτωση μοιάζει πιο εφικτή. Επίσης, υπάρχουν και σενάρια για τον Χοσέ Λουίς Παλομίνο της Αταλάντα, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον Ιούνιο. Στο ραντάρ του Ολυμπιακού υπάρχουν άλλες τρεις περιπτώσεις, αυτές των Λέο Περέιρα (Φλαμένγκο), Οτάβιο (Φαμαλικάο) και Γκαστόν Ερνάντες (Σαν Λορέντσο).

Όρτα, Σικίνιο και Ρενάτο Σάντσες

Όσον αφορά στους μέσους, ψηλότερα στην λίστα του Ολυμπιακού βρίσκονται τρεις παίκτες. Ο πρώτος είναι ο Αντρέ Όρτα της Μπράγκα. Η πορτογαλική ομάδα ζητάει περί τα έξι εκατ. ευρώ για τον παίκτη. Έπειτα, υπάρχει ο Σικίνιο της Μπενφίκα που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τη γαλλική «Le Parisien», ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται και για τον Ρενάτο Σάντσες που ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν και είναι δανεικός στη Ρόμα, από την οποία, πάντως, αναμένεται να φύγει μιας και δεν έχει ικανοποιήσει τον προπονητή Ζοσέ Μουρίνιο. Για τον παίκτη φέρεται να ενδιαφέρεται και η Μπεσίκτας του Φερνάντο Σάντος. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το γαλλικό μέσο, οι «ερυθρόλευκοι» μελετούν την ιδέα να κάνουν πρόταση στον παίκτη, του οποίου το συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν λήγει το 2027.

Σχετικά με άλλες θέσεις, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου συνδέουν τον Ολυμπιακό με τον Μαροκινό εξτρέμ της Ρεν Ιμπραχίμ Σαλάχ, αλλά και με τον 25χρονο Τούρκο μεσοεπιθετικό της Άντανα Ντεμίρσπορ, Γιουσούφ Σάρι.