Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Παναθηναϊκός έχει μπει για τα καλά στην κούρσα της απόκτησης του Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος, όπως υπογραμμίζουν, είναι της αρεσκείας του νέου τεχνικού των «πράσινων», Φατίχ Τερίμ, από την εποχή που αγωνιζόταν στην Αλάνιασπορ. Μάλιστα, ο «αυτοκράτορας» ήθελε να δει τον έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικό να φοράει τη φανέλα της Γαλατασαράι.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού όσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρισκόταν στο τιμόνι του περιελάμβανε την απόκτηση ενός αμυντικού και έπειτα κάποιου άλλου, αν παρουσιαζόταν κάποια ευκαιρία στην αγορά ή έφευγε κάποιος παίκτης κι έπρεπε να καλυφθεί το κενό του. Τώρα, όμως, ανοίγει το εύρος των πιθανοτήτων, αφού θα πρέπει να καλυφθούν και οι απαιτήσεις του Τερίμ για το πώς πρέπει να μοιάζει το ρόστερ, που έχει στη διάθεσή του.

Έτσι, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, «ο Παναθηναϊκός πάτησε το κουμπί για την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα» κι αυτό σημαίνει πως το «τριφύλλι» θα επιχειρήσει να τον προσθέσει στο δυναμικό του άμεσα. Το συμβόλαιο του ηγέτη της Εθνικής Ελλάδας λήγει το καλοκαίρι κι έχει απορρίψει τις δύο προτάσεις που του έκανε η Τράμπζονσπορ, για να επεκτείνει τη συνεργασία του μαζί της.

«Για τον Μπακασέτα, που θέλει να παίξει σε ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα, πρώτος έρχεται ο Παναθηναϊκός, που πιέζει για να πετύχει αυτόν τον στόχο στη χώρα του. Η Τράμπζονσπορ, που δεν μπόρεσε να ξεκινήσει τη σεζόν όπως ήθελε και κάνει σχέδια πρωταθλήματος για την επόμενη σεζόν, είναι ανοιχτή σε προσφορές για τους παίκτες της», αναφέρουν χαρακτηριστικά στη γειτονική χώρα. και σημειώνουν πως η Τράμπζονσπορ θέλει περί τα τρία εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, αν και δεν έχει το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις.

Η επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου

Στο μεταξύ, η περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα ταιριάζει και με την επιθυμία του ισχυρού άνδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος θα ήθελε να δει στο ρόστερ περισσότερους έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές. Ίσως κι αυτός να είναι ένας ακόμη λόγος, που το «τριφύλλι» έχει συνδεθεί και πάλι με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι με κατεύθυνση την Τράμπζονσπορ.