Η ήττα του Ολυμπιακού με 5-0 από τη Φράιμπουργκ στη Γερμανία για την 5η αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Europa League κάνει το πρότζεκτ του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να ταλαντεύεται κι ο Ισπανός προπονητής βρίσκεται υπό πίεση μόλις 21 παιχνίδια αφότου ανέλαβε.

Η κάκιστη εικόνα της ομάδας του, που βρέθηκε να χάνει με 4-0 στο ημίχρονο, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του συλλόγου, ιδίως από τη στιγμή που είχε προηγηθεί η άλλη βαριά ήττα με 4-2 από τον ΠΑΟΚ για την Stoiximan Super League.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς ο Μαρτίνεθ υπογράμμιζε πως η ομάδα του έχει σημειώσει πρόοδο στην ωριμότητά της, αλλά και στην ετοιμότητά της, μα τίποτα από αυτά τα δύο δεν φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Europa-Park Stadion». «Πολύ κακό παιχνίδι, δε λειτούργησε τίποτα», ανέφερε ο Ισπανός μετά το τέλος της αναμέτρησης και ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο που ταξίδεψε στο Φράιμπουργκ και στήριξε την ομάδα. Αυτό ήταν το 5ο χαμένο ματς του ως τεχνικός του Ολυμπιακού. Μετράει 13 νίκες και τρεις ισοπαλίες, επίσης.

Τα υπέρ και τα κατά

Τώρα, αναμένονται αποφάσεις από τους παράγοντες του Ολυμπιακού για το μέλλον της ομάδας. Αν η ηγεσία του αποφασίσει πως είναι απαραίτητη η αλλαγή στον πάγκο, τότε θα πάει στο κυριακάτικο ματς με τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» με υπηρεσιακό προπονητή. Στο μεταξύ, στην αγορά υπάρχουν ονόματα προπονητών, που καλύπτουν τις απαιτήσεις του κλαμπ και προσφάτως προστέθηκε στη λίστα των διαθέσιμων τεχνικών και ο Ρούντι Γκαρσία, που απολύθηκε από τη Νάπολι.

Βέβαια, με το καλεντάρι να μην προσφέρει άλλη διακοπή ως τον Μάρτιο και τα ματς να είναι πολλά, υψηλών απαιτήσεων και διαδοχικά, το περιθώριο ελιγμού του Ολυμπιακού δεν είναι μεγάλο, για να αρχίσει σχεδόν από το μηδέν μια νέα προσπάθεια, ενώ παράλληλα γίνονται και αλλαγές στο οργανόγραμμα με την πρόσληψη του Πέδρο Άλβες στο ρόλο του νέου αθλητικού διευθυντή.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός έχει ακόμη τη δυνατότητα να συνεχίσει στην Ευρώπη και να περάσει στο Europa Conference League, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στο μείον ένα από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, με τη διοίκηση του να εκτιμά πως αδίκως δεν βρίσκεται στην κορυφή και να έχει προσφύγει στο CAS, για να ανατρέψει την τιμωρία αφαίρεσης ενός βαθμού και της ήττας με 3-0 στα χαρτιά για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Έπειτα, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «MARCA», ο Μαρτίνεθ είχε αναφερθεί στην καλή συνεργασία που έχει με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό εκεί που θέλουν και σημείωσε πως πρόκειται για ένα πρότζεκτ με 17 μεταγραφές, που χρειάζεται χρόνο, αν κι αυτός δεν είναι πολυτέλεια σε ομάδα τέτοιου βεληνεκούς.