Ο Λιονέλ Μέσι έχει πλέον και μία 8η Χρυσή Μπάλα στο παλμαρέ του. Ένα συγκλονιστικό επίτευγμα που μοιάζει αδύνατο να ισοφαριστεί πόσο μάλλον να ξεπεραστεί από κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή. Ο κορυφαίος όλων των εποχών αυξάνει το… σκορ. Με αφορμή την επιστροφή του στο θρόνο, ο σπόνσαράς του τού χάρισε οκτώ δαχτυλίδια.

Το κάθε ένα συμβολίζει και την στιγμή που τον… ενθρόνισε ως τον κορυφαίο της χρονιάς αρχίζοντας από το 2009. Τότε ήταν που σημείωσε το δεύτερο γκολ στον τελικό του Champions League της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρώμη (2-0) κάνοντας από την αρχή τη διαφορά στην προσωπική τους «μονομαχία». Το δαχτυλίδι φέρει τον τίτλο «El Beso» για το φιλί που έδωσε ο Λιονέλ Μέσι στο παπούτσι του που βγήκε στην προσπάθειά του να σκοράρει.

Το 2010 τιμά τον πανηγυρισμό του να δείχνει πάντα τον ουρανό για να θυμάται τη γιαγιά του Σέλια που ήταν εκείνη που τον πίεσε να παίξει ποδόσφαιρο. Το 2011 ήταν η εποχή του GOAT. Όταν ο Μέσι μπήκε στην κουβέντα για τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όντας ο κορυφαίος της καλύτερης ομάδας που έχει υπάρξει ποτέ, της Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Εκείνο του 2012 αναγράφει τον αριθμό 91, για τα γκολ που πέτυχε στο ημερολογιακό έτος – ένα άλλο ρεκόρ που δεν αναμένεται να καταρρίψει κάποιος.

Στη συνέχεια, του έδωσαν ένα δαχτυλίδι για τη Χρυσή Μπάλα του 2015 που στέφθηκε με την κατάκτηση του τελευταίου Champions League της καριέρας του. Το 2019, πρόσθεσε το τελευταίο Χρυσό Παπούτσι της πορείας του. Το 2021 για τον πρώτο τίτλο με την Αργεντινή και το 2023 τα τρία αστέρια στο δαχτυλίδι συμβολίζει τα τρία παγκόσμια τρόπαια της «αλμπισελέστε».

Η πρόσκληση

Ο Λιονέλ Μέσι αφού αφιέρωσε τον τίτλο του στον Ντιέγκο Μαραντόνα, προσκάλεσε και τη νέα γενιά και πιο συγκεκριμένα τους Έρλινγκ Χάαλαντ και Κιλιάν Μπαπέ να τον… εκθρονίσουν. «Βλέπω τόσους καλούς παίκτες. Εγώ πλέον είμαι σε άλλη φάση. Το επίπεδο, όμως, δεν πέφτει κι αυτό με χαροποιιεί. Θα βλέπουμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο για χρόνια», είπε και πρόσθεσε πως τόσο ο Νορβηγός όσο και ο Γάλλος θα κατακτήσουν μια μέρα το διάσημο βραβείο.