Ο Σέρχιο Ράμος αποχώρησε ως ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και υπέγραψε τελικά μονοετές συμβόλαιο στη Σεβίλλη, από την οποία είχε φύγει το 2005 για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, με τους οργανωμένους οπαδούς να βγάζουν ανακοίνωση με την οποία εκφράζουν την αντίθεσή τους, κάνοντας λόγο για μια μεταγραφή που δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τις αξίες του κλαμπ.

Η Σεβίλλη ήταν η ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Ισπανός αμυντικός, ο οποίος στα 37 του χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει ώστε να κλείσει την καριέρα του με τη φανέλα της. Ο Ράμος στις δηλώσεις του στάθηκε στο συναισθηματικό κομμάτι αλλά μάλλον δεν συγκίνησε τους οργανωμένους οπαδούς, Biris Norte, όπως δείχνει και η ανακοίνωσή τους.

Σε αυτή, οι ultras των Ανδαλουσιανών τονίζουν μεταξύ άλλων πως «ακόμα και η απλή πρόταση ήδη υπονοούσε έλλειψη σεβασμού για τις αξίες που μας έκαναν σπουδαίους, για τα σύμβολα και τους θρύλους που υπερασπίστηκαν την ασπίδα μας και για τους χιλιάδες οπαδούς της Σεβίλλης που έχουν υποστεί την περιφρόνηση αυτού του παίκτη στο παρελθόν».

Συνεχίζοντας, τονίζουν ότι «αυτή η μεταγραφή ωφελεί τα συμφέροντα των μάνατζερ που δεν κατανοούν τι κάνει τη Σεβίλλη σπουδαία και που προσέχουν μόνο τα προσωπικά και οικονομικά τους συμφέροντα. Δεν είμαστε η χορωδία τους και θα είμαστε πάντα δίπλα στη Σεβίλλη, αλλά όχι σε αυτούς που τη λερώνουν με τις αποφάσεις τους».

Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα προχωρήσουν σε ενέργειες κατά του παίκτη κατά τη διάρκεια των αγώνων, προσθέτοντας όμως πως «ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να δείξουμε υποστήριξη σε οποιαδήποτε πράξη που παραβιάζει τις αρχές και την αξιοπρέπεια της Σεβίλλης».