Είναι πολλές οι φορές που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει «αδειάσει» τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Άλλοτε ευθύνονται οι συχνές αναρτήσεις του στο Twitter, άλλοτε οι συχνές δημόσιες παρεμβάσεις του για τα φορολογικά. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το τελευταίο κρούσμα που αφορά την εγκύκλιο που προέβλεπε εξπρές κατασχέσεις και σε τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» των «Νέων», η ανακοίνωση προκάλεσε μεγάλη δυσφορία στο Μαξίμου εξού και ο κ. Θεοχάρης αναγκάστηκε να διευκρινίσει ότι οι μικροκαταθέτες και οι μικροοφειλέτες προστατεύονται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ.

Στο ερώτημα «γιατί δεν τον ξηλώνουν» η απάντηση δεν είναι απλή. Σύμφωνα με τη στήλη, η θέση του είναι ειδική, ανεξάρτητη και έχει θητεία πενταετούς διάρκειας. Σημαντικό είναι επίσης πως ο Θεοχάρης έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στενή σχέση με την τρόικα. Έτσι, μια ενδεχόμενη καθαίρεσή του θα έστελνε τα λάθος μηνύματα στους δανειστές.

Έτσι, το σενάριο που επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου είναι να αποψιλωθεί ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων από αρμοδιότητες, οι οποίες θα μεταφερθούν σε άλλες γενικές γραμματείες.