Στα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει κριτική και στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της παιδείας.

«Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η παιδεία είναι το άλφα και το ωμέγα μιας κοινωνίας. Κι αν δεν επενδύσουμε στη γνώση, αλλά επενδύουμε μονάχα σε κόστη και ζημιές, σε αριθμούς, τότε δεν πρόκειται ποτέ αυτή η χώρα να βγει από την κρίση.

Φέτος δυστυχώς το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει σε λιγότερα σχολεία, σε λιγότερα τμήματα και για λιγότερους εκπαιδευτικούς. Με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, οδηγείται το εκπαιδευτικό μας σύστημα σε χρεοκοπία. Αλλά μία κοινωνία με χρεοκοπημένο εκπαιδευτικό σύστημα είναι καταδικασμένη να βουλιάξει.

Η κυβέρνηση, ενώ έταζε άλλα πέρυσι τέτοιον καιρό, ως αντιπολίτευση, έχει υιοθετήσει πλήρως τις συνταγές του ΔΝΤ στην εκπαίδευση. Και δυστυχώς τα σχολειά μας οδηγούνται στη δεκαετία του ΄60, με 30 μαθητές ανά τάξη. Και βεβαίως όλα αυτά λόγω των κενών που αφήνουν πίσω τους οι χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών, χωρίς την παραμικρή πρόθεση αναπλήρωσής τους».