Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς του Mega, «Η γη της ελιάς» είδαμε πως: Ο Δημοσθένης, μετά την επιστροφή της Ασπασίας, είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Ωστόσο, οι δυο τους κάνουν μια συζήτηση ξεκαθαρίσματος κι εκείνος αναγκάζεται να αποκαλύψει στην Ασπασία ότι η Ελένη παρίστανε την αρραβωνιαστικιά του προκειμένου να την κάνει να ζηλέψει. Η Θεοδώρα παρακαλάει τη Μαργαρίτα να τη δεχθεί πίσω στο σπίτι, όμως εκέινη είναι αποφασισμένη να της δώσει ένα καλό μάθημα.

Ο Μιλτιάδης, ο οποίος είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Βασιλική, εξακολουθεί να στέκεται δίπλα της και να τη βοηθάει με τη φροντίδα της μικρής Στέλλας. Ο Λυκούργος κάνει μια κουβέντα στην Αφροδίτη σχετικά με τον Χρήστο και την Αριάδνη. Η Μαργαρίτα πηγαίνει στο μοναστήρι για να προσπαθήσει να πείσει τη Χάιδω να γυρίσει στο σπίτι της. Ο Κουράκος καταστρώνει ένα σχέδιο προκειμένου να αναγκάσει τον Χοτζέα να εκδηλωθεί και παράλληλα η Μαργαρίτα παρακολουθεί τη γυναίκα του Τάσου.

Η γη της ελιάς: Τι θα δούμε απόψε στην σειρά του Mega

Ο Κουράκος συλλαμβάνει τη γυναίκα του Τάσου με τον εραστή της, καθώς και τον συνεργό τους, και τους ανακρίνει. Όταν ο συνεργός τελικά ομολογεί, όλοι με ανακούφιση μαθαίνουν πως η Αρετή είναι αθώα και έχει προφυλακιστεί άδικα. Στο μεταξύ, με έκπληξη ο Στάθης μαθαίνει ότι η Ασπασία γύρισε στον Δημοσθένη και τους εκφράζει τη χαρά του. Η Κούλα πηγαίνει στο σπίτι τους για φαγητό και παριστάνει πως συναντάει τον Δημοσθένη για πρώτη φορά. Η Χάιδω ανοίγει την ψυχή της στον πνευματικό τής Μονής και εξομολογείται τις έντονες τύψεις της για τον θάνατο του Φίλιππου, καθώς θεωρεί τον εαυτό της υπέυθυνο.

Ο Τζον προτείνει στον Στάθη να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως ελαιοπαραγωγοί και να εξάγουν λάδι σε Αμερική και Κίνα. Ο Ισίδωρος κάνει μια σοβαρή συζήτηση στην Αμαλία για το μέλλον της κοινής τους ζωής. Ο Λυκούργος ανακοινώνει στην Αρετή ότι θα αποφυλακιστεί. Η Μαργαρίτα, μη γνωρίζοντας ότι ο Δημοσθένης έχει άγνοια, του αποκαλύπτει για τη σχέση της Ειρήνης με τον Παρασκευά.