Να βάλει τέλος στην πατριδοκαπηλία καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απαντώντας στις χαρακτηρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Αντί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του να ζητήσουν ταπεινά συγγνώμη για τη στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τον εκπρόσωπό του να χαρακτηρίσει καθ’ έξιν πολιτικούς απατεώνες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επειδή αξιώνουν τουλάχιστον την κύρωση των τριών πρωτοκόλλων συνεργασίας από την ελληνική Βουλή», αναφέρει η Βούλα Κεχαγιά.

«Φθάνει πια! Έχουν κουράσει με την πατριδοκαπηλία τους…», προσθέτει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο σχόλιό της για τις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη.

Κατά τη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Π. Μαρινάκης χαρακτήρισε «προβληματική» τη Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε μετανιώσει, έχουμε την ίδια ακριβώς άποψη. Σεβόμαστε απολύτως τα όσα έχει υπογράψει η χώρα μας, όσα έχουν ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο και έχουμε ως σοβαρό κράτος υποχρέωση να τα εφαρμόσουμε. Κάποιοι καθ’ έξιν πολιτικοί απατεώνες τολμούν και μιλούν για πολιτική απάτη που άλλα έλεγαν προεκλογικά σε πάρα πολλά ζητήματα και άλλα έκαναν μετεκλογικά».

«Είναι αξιοπερίεργη η σπουδή που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και μία μέρα μετά την απαράδεκτη επιλογή της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας. Αυτό που σκέφτηκε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μία μέρα είναι να επαναφέρει τα μνημόνια για τη Βόρεια Μακεδονία. Θα ήταν καλύτερο αυτή την περίοδο, με αυτή την στάση που ακολουθήθηκε από την πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας να έχουν ψηφιστεί τα μνημόνια αυτά; Μήπως ήταν καλύτερο τελικά που δεν είχαν ψηφιστεί μέχρι σήμερα;» σημείωσε ο Π. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Συνιστούμε στην αξιωματική αντιπολίτευση να έχει λιγότερη βιασύνη και να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από την στείρα κομματική αντιπολίτευση».

Πηγή: ΑΠΕ