Για τους κατοίκους των νησιών που συναντά στην περιοδεία του και οι οποίοι «αισθάνονται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας», μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε σύντομη παρέμβαση του στον ρ/σ Αθήνα 98.4, ενώ σχετικά με το κλίμα που εισπράττει στην περιοδεία και την στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει ευρωεκλογών, ανέφερε ότι «ήδη υπάρχει ένα ρεύμα στην κοινωνία για ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές, αλλά το θέμα είναι να αλλάξουμε την χώρα»

Επανέλαβε τις βασικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας λέγοντας «Αισθάνονται αποκλεισμένοι τον μισό χρόνο, αισθάνονται ότι κανείς δεν έχει δώσει λύσεις και κίνητρα ώστε να στυλωθούν τα νοσοκομεία, αισθάνονται ότι υπάρχουν περιφερειακές αδικίες…»,

«Να υπάρξει αποκέντρωση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισήμανε ότι ενδιάμεσα από τις δύο εκλογές πέρυσι είχε βρεθεί και πάλι στο Ανατολικό Αιγαίο, τα ακριτικά νησιά, και πως αυτή τη φορά κάνω μια ακόμα μεγαλύτερη περιοδεία. «Είμαστε στο 55% του προγράμματος μας, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά αυτή είναι η ουσία: πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση», είπε.

«Οι Έλληνες πρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να μπορούν να διαπρέψουν στον τόπο τους, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια που ταλανίζει τους κατοίκους των νησιών μας πάρα πολύ», είπε, αναφέροντας ενδεικτικά ότι το μεταφορικό ισοδύναμο δεν έχει πληρωθεί εδώ και δύο χρόνια. «Ο κόσμος αγκομαχά, δεν ζει στον «παράδεισο» που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση. Το υπογράμμισε και η Eurostat, το είπαν και οι Financial Times», σχολίασε.