Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και την Αυτοψία το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τις Ευρωεκλογές, τον Αλέξη Τσίπρα, τα περιουσιακά του και την ζωή του με τον Τάιλερ, μετά τον γάμο για τον Δημήτρη Παπανωτα αλλά και την σχέση του με την θρησκεία.

«Από σκληρή δουλειά στον ιδιωτικό τομέα πέρασα στη σκληρή δουλειά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι περήφανος για το ευρωψηφοδέλτιό μας. Έχουμε τρεις ανθρώπους με αναπηρία με το σπαθί τους. Το ίδιο και για ΛΟΑΤΚΙ υποψηφίους και για τις γυναίκες. Ο ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε ότι φέρνει τη διαφορετικότητα και στο ευρωψηφοδέλτιο» εξήγησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος συνέχισε: «Το βασικό είναι τι θα κερδίσουν οι Έλληνες από τη διαδικασία των Ευρωεκλογών. Η λογοδοσία στον πολίτη είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Υπάρχουν τομές που μπορούν να γίνουν. Το βασικό είναι η Ευρώπη που θέλουμε να είναι μια Ευρώπη Πράσινη και κοινωνική».

Για το Ισραήλ είπε: «Δεν στήριξα το Ισραήλ. Ή είσαι με την ειρήνη ή όχι. Καταδικάζω τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Παίρνουν ένα μικρό κομμάτι από αυτό που λέω και το διαστρεβλώνουν. Αν υπάρχει μετάλλαξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δομική και οργανωτική. Αποτέλεσμα ευρωεκλογών Ο στόχος είναι να είμαστε πρώτοι στις Ευρωεκλογές. Η κοινωνία «βράζει». Η ζωή δεν είναι μαύρη και άσπρη. Το θέμα είναι ο στόχος να είναι παραγωγικός και αν θα τον πετύχεις με τις αξίες σου».

Η απόφαση για τον Παπανώτα

Για την απόφαση να βγάλει τον Δημήτρη Παπανώτα σχολίασε: «Πήρα μια απόφαση βάση όσων άκουσα, η οποία ήταν απολύτως συνεπής με τις αρχές μου. Ο κ. Μητσοτάκης κρατά στο ευρωψηφοδέλτιο υμνήτρια της Χρυσής Αυγής και κάποιον που δεν ξέρει με ποια αντωνυμία να με προσφωνήσει. “Είμαι και ηγέτης είμαι και για μπύρες”» είπε σχολιάζοντας την ατάκα του Δημήτρη Παπανώτα, την οποία βέβαια έσπευσε να «μαζέψει» ο δημοσιογράφος λίγο αφότου κυκλοφόρησε. «Θα είμαι πάντα προσιτός και γήινος» πρόσθεσε.

«Θαύμα» και θρησκεία

«Είμαι θρήσκος αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ως πολιτικός δεν διαχωρίζω το προσωπικό μου πιστεύω με τον βαθύ μου σεβασμό γι’ αυτό που πιστεύει κάποιος άλλος. Υπάρχει ένα στερεότυπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της παράδοσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εναντίον κανενός. Δεν δαιμονοποιούμε ένα μέρος των Ελλήνων για να προωθήσουμε ένα άλλο μέρος τους. Δεν είπα για θαύμα στη γέννηση μου. Δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα, υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Σέβομαι το μεγαλείο του Θεού» τόνισε ο ίδιος.

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

«Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έκπληξη και με πλήγωσε αλλά έκτοτε υπήρξε ανανέωση στο κόμμα, που ήταν αναγκαία. Πιστεύω ότι θα στηρίξει το ευρωψηφοδέλτιο και έδωσε και το στίγμα του με την παρουσία του στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μιλήσαμε λίγες μέρες μετά το Συνέδριο. Πάντα είχαμε εξαιρετικές σχέσεις. Δίπλα καθόμασταν στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτιου του ΣΥΡΙΖΑ και το ευχαριστιόμασταν. Μου είπε “πού βρήκες αυτό το ταλέντο;”» συνέχισε ο ίδιος.

Για το «πόθεν έσχες» του, είπε ότι πριν τις Ευρωεκλογές θα παρουσιάσει τα περιουσιακά του στοιχεία, υπεραμυνόμενος της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, για την οποία είπε ότι ξεκίνησε από το μηδέν.

«Κάνω ακόμα μαθήματα για να βελτιώσω τα ελληνικά μου. Είμαι περήφανος που δεν έχω κάνει γκάφες που να προσβάλλουν τον κόσμο». «Θα ήθελα να μπορέσω να υπηρετήσω ως πρωθυπουργός για δύο θητείες. Να ολοκληρώσω ένα μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ως κυβέρνηση να ενώσουμε την Ελλάδα, να αποκεντρώσουμε και να λύσουμε το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το «πολιτικό του πλάνο». «Δεν έχω σκοπό να γίνω επαγγελματίας πολιτικός».

Τι είπε για τον γάμο του

«Παντρεύτηκα στο εξωτερικό γιατί δεν ήταν σίγουρο ότι θα ψηφιστεί στην Ελλάδα ο νόμος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών» είπε ο κ. Κασσελάκης και, μιλώντας για τα σχέδιά του στο μέλλον του με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ, αποκάλυψε πως τα παιδιά είναι στο πλάνο. «Θα ήθελα μέχρι τα 40», λέει. Επίσης, είπε, πως στο σπίτι μαγειρεύουν και οι δύο. «Δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να έχω μία κλήση στο τηλέφωνο όσο το κάνω αυτό. Μας αρέσει πάρα πολύ η ζωή στο σπίτι και η φύση» τόνισε ο ίδιος.